A Sík Sándor cserkészpark fejlesztése (Fillmore, NY)

A Cserkészpark Bizottság soros gyűlése

/ Patarica Edvin /
patarica.edvin képe
Szeptember harmadik hétvégéjén megtartotta soros gyűlését a bizottság , amely a cserkészpark müködését, karbantartását és fejlesztését irányitja.
EDVIN KCSPEDVIN KCSPEDVIN KCSPEDVIN KCSP

"Tudom, a mi törvényünk állani:
Mi vagyunk a Vezeték várai."

                                             (Sík Sándor: Az acélember)

 

Minden évben háromszor gyűlik össze a Cserkészpark Bizottság. Bejárják a park területét, szemlézik az épületeket, felszerelést és felderitik az esetleges problémákat és fejlesztési lehetőségeket. A gyűlés alkalmával értékelik az előző év tervezett és megvalósított munkálatait, kitűzik a következő évekre vonatkozó terveket. 

A bizottság sikeresnek mondta az új gyengélkedő épület befejezését, a régi gyengélkedő épületet felújitását azaz átalakitását, amely most négy szobával, egy tussolóval szolgálja a táborozókat. Az elmúlt év folyamán a park parancsnoksági épületében kicserélték a bútorzatot, újrafestették az épület belső részét, a két örsvezetőképző altábor épületeit, valaminta a cserkészbolt épületét felújították és kifestették. Minden évben sok befektetést igényel az altáborok által használt faasztalok felújitása, emellett minden évben foglalkoznak a vízhálózat, valamint a vízelvezetés karbantartásával. 

Legnagyobb eredményként az új konferenciaépületük (ahol a gyűlést is megtartották) épülését könyvelték el, amelyet a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósithatnak meg. Az épület befejező munkálatait a KMCSSZ 2020-as Jubileumi nagytáborára tervezik befejezni, és a táborozók használatába adni.

   

A sokrétű munka majdnem ötven-hatvan önkéntes cserkészvezető munkáját dicséri. Áldozatos munkájuk nélkül nem sikerülne a Cserkészparkba látogató kiscserkészek és cserkészek igényeit kielégiteni. A jövő újabb komoly kihivásai a 2020-as 1000 személyre tervezett Jubileumi Nagytábor sikeres levezetése és hoszabb távlatban pedig újabb táborozóhelyek  kiépitése, hogy a növekedő igényeket hatékonyan tudja a Cserkészpark szolgálni.