Rajzverseny a KMCsSz New York-i körzetében

/ Ali Ádám /
ali.adam képe
A New York-i Cserkészkörzet rajzversenyt rendezett "Mi hiányzik legjobban a cserkészetből" címmel.
kiscserkészcserkészcserkészkósza

A koronavírus miatt sok program elmarad, az élet azonban nem áll meg a Külföldi Magyar Cserkészszövetségben. A csapatok online alkalmazásokon keresztül tartják őrsgyűléseiket, a gyakorlati munkát pedig videókkal vagy otthon megvalósítható feladatokkal, „küldetésekkel” pótolják.

A New-York-i körzet csapatai az immár hagyományosnak számító szavalóversenyüket a vírus miatt kénytelenek voltak a jövő évre halasztani, ezért helyette most egy rajzversenyt hirdettek a cserkészeik számára. A munkákat „Mi hiányzik legjobban a cserkészetből?” témában várták. Öt korcsoportban lehetett nevezni: az 5-6 éves és 7-9 éves kiscserkészek, a 10-12 és 13-14 éves cserkészek, és a 15 év feletti kószák is saját korosztályukon belül versenyezhettek.

Mindössze egy formai megkötés volt, hogy a művek kézzel készüljenek, ezért a beérkezett munkák igen sokfélék; találunk köztük olaj- és vízfestékkel, valamint ceruzával és zsírkrétával készült alkotásokat is.

Az esemény nagyon népszerű volt, az április 18-i beküldési határidőig összesen 61 cserkész döntött úgy, hogy kipróbálja magát. A körzet minden csapatából kerültek ki vállalkozó kedvű versenyzők, és minden csapat adott egy-egy zsűritagot is. Az elkészült pályaműveket fotózva vagy szkennelve, digitálisan lehetett benyújtani, így sikerült a versenyt biztonságosan lebonyolítani a jelenlegi járványhelyzet ellenére is.

Az első három helyezett minden korcsoportban díjazásban részesült, amiket postán fognak megkapni.

A beérkezett pályaművek kiválóságát bizonyítja a mellékelt válogatás. A nyerteseknek és minden résztvevőnek szívből gratulálunk! Reméljük, hamarosan minden visszatér a megszokott kerékvágásba, addig is otthonról kívánunk mindenkinek:

Jó Munkát!