Pörgött a január

/ Kiss Anna Ilona /
kiss.anna képe
Januári beszámoló Windsorból.
Fánkevő versenySorversenyÜgyességi játékok

Windsorban a január nem egy átlagos január volt. Míg máshol még téli álmot aludtak, itt sorban zajlottak a kulturális és gyermekprogramok.

A Magyar Kultúra Napja alkalmával színes műsort követhetett végig a nagyérdemű, ahol kiemelt figyelmet kaptak a közösség gyermekei, akik egy igazi somogyi vásárt varázsoltak a Mindszenty Hall fala közé, felidézve a múlt század szokásait, viseletei. Az alkalom sikerességét már csak az is bizonyítja, hogy a megszokottnál magasabb létszámban jelentek meg érdeklődők, a visszhangok pedig egy pozitív és kellemes élményről tanúskodtak.

Ezt követően a Fergeteges Farsangi Maskarádé igazi karneváli hangulatot teremtett a téltemetéshez. Szülők és gyerekek ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújva üldözték el a hideg időt. A programkínálat között szerepelt megannyi játék, és egy igazi jelmezdivatbemutató, amely alatt minden versenyző végigvonult a Mindszenty Hall „kifutóján”, büszkén mutatva be maskaráját a zsűrinek. Az első díj egy testvérpár tagjai között oszlott meg, Thomas-t a gőzmozdonyt, és egy igazi magyar jellegzetességet, a Rubik kocka alakját mutatta meg a közönségnek. De voltak hercegnőink, harcosaink, gengszterfőnök és megannyi kis pillangó is a felhozatalban.

A lelki eledel sem maradhatott el a havi tevékenységek közül. Az ökomenikus imahét, amely világszerte buzdítja a keresztyéneket az elcsendesedésre és az Istenre való odafigyelésre, a windsori református egyházat is megmozgatta. Ft. Lizik Zoltán püspök tartott áhítatot a detroiti baptista gyülekezetnek, majd az Allen Park-i református templomban zajlott ökomenikus istentisztelet öt egyházközség részvételével.

A hónap végén Önkéntes Gálára került sor a Mindszenty Hallban, ahol az elmúlt év önkénteseinek odaadó és fáradhatatlan munkáját köszönte meg az elnökség.