Mikulás ünnepség Bécsben

/ Miklós Tünde /
miklos.tunde képe
Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének meghívására december 3-ána bécsi Collegium Hungaricumba látogatott a Mikulás, hogy megajándékozza a gyermekeket. A színes programokkal egybekötött szórakoztató családi délutánt az AMAPED és az „Europa”-Club szervezte, a műsorban közreműködtek a Nagykovácsi Muzsikások.
Várjuk a MikulástA Mikulás köszönti a gyerekeket A Nagykovácsi Muzsikások gondoskodtak a jó hangulatról A Nagykovácsi Muzsikások gondoskodtak a jó hangulatról

Szombaton délután négy órára közel kétszáz szülő és gyermek gyűlt össze a Collegium Hungaricum nagytermében, hogy közösen várták a Mikulást. A hagyományosan megrendezésre kerülő ünnepség népszerűségét jelzi, hogy már napokkal az esemény előtt elfogytak a belépőjegyek.

Négy órakor, az ünnepség nyitányaként Mentsik Szilvia, az AMAPED elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Nagykovácsi Muzsikások szórakoztatták a vendégeket, akik a téli ünnepkör (advent, András, Borbála, Miklós, Luca napok) hagyományait jelenítették meg a gyermekjátékokban, dalokban, táncban és a kézműves foglalkozásban. Voltak közös, énekes népi játékok, néptánc élő zenével, kézműves foglalkozás, mese, daltanulás, és ügyességi játékok egész füzére. A résztvevők megismerkedhettek a vonószenekar hangszereivel. A télkezdő időszakhoz, a jeles napokhoz kapcsolódó kézműves tevékenységek között szerepelt Luca-napi időjósló kalendárium készítése, az évszakokat jelző fametszetek kifestése növényi festékkel, terméskép készítése préselt növényekből, apró magokból, ahogyan pici, adventi papírlámpás készítése is. Mivel a feladatok különböző nehézségi fokúak voltak, minden korosztály megtalálta a neki leginkább megfelelőt.

A rendezvény ideje alatt magyar gyermekkönyv vásár volt, melyen a Pagony Kiadó, a Kaméleon Könyvközösség, a Parakletos Kiadó és az Ecovit Kiadó termékei közül válogathattak a jelenlévők.

Énekszóra megérkezett a Mikulás is, aki minden jelenlévő gyermeknek csomagot ajándékozott, majd folytatódott a móka, kacagás, egészen este fél nyolcig.

Az AMAPED idei évi záró rendezvényére, a karácsonyi ünnepségre december 17-én kerül sor, ahová szeretettel várnak mindenkit.

Bővebb információért látogasson el az AMAPED facebook oldalára, vagy a honlapra,  www.amaped.at