MDE: gólyák felavatva, szemeszter megnyitva!

/ Miklós Tünde /
miklos.tunde képe
A bécsi Magyar Diákok Egyesülete 1999 óta képviseli az Ausztriába érkező magyar diákok érdekeit. Fő feladata a magyarországi diákok tájékoztatása a bécsi továbbtanulásról, valamint a bécsi magyar diákok közösségének összetartása, kulturális, szórakozási lehetőségek biztosítása. Márciusban elsőként rendeztek Bécsben Diáknapokat, egy sikeres, négynapos rendezvénysorozatot. Idén hatodik alkalommal szerveztek Bécsben gólyaavatót.
MDE Gólyaavató MDE Gólyaavató MDE Gólyaavató MDE Gólyaavató

A Magyar Diákok Egyesülete idén is felavatta a Bécsbe érkező diákokat egy kétnapos program keretén belül, amire október 14-én és 15-én került sor. Ausztriában nincs ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez már hagyományos esemény az egyetem illetve főiskola előtt, ezért az MDE feladatának érzi már évek óta a bécsi magyar gólyák avatását is. Az első nap helyszíne a Böhmischer Prater volt, ahova szervezők segítségével jutottak el a gólyák. Az idei év témája a „Szuperhősök“ voltak, a gólyák a regisztráció során megkapták a témához illő pólójukat, valamint a beosztást a kisorsolt csapatokba, amiknek természetesen egy-egy szuperhős volt a neve. Egy rövid ismerkedés után, fél 6-kor kezdetét vette a játék. Különböző vicces, csapatépítő feladatokat kellett végrehajtaniuk, közben pontokat gyűjtve. A pénteki nap több mint 20 szervező koordinálásával zajlott, ők gondoskodtak a 80 gólya felavatásáról, akik Magyarország különböző vidékeiről, többek között Győrből, Szombathelyről, Budapestről, Sopronból, Veszprémből jöttek. A játékok között voltak szünetek, ilyenkor lehetett enni, inni. A feladatoknak éjfélkor vége lett, majd egy kisebb bulival zárult a pénteki nap.

Szombaton délután 2-kor folytatódott az avató, az úgynevezett „StadtRallyval” Bécs városában. Minden csapat a csapatkapitányával találkozott egy-egy helyszínen, ami egy nevezetesség, ismert hely volt,  s ahol a szervezők által kitalált feladatokat kellett megoldani, szintén pontokért. Az állomásokon két csapat versengett egymással. Ha végeztek az elsővel, mentek a második helyszínre, és így tovább addig, amíg körbeértek. A csapatok a csapatkapitányaikkal, vagyis a kísérőikkel járták a várost. Eredményhirdetésre szombaton este került sor a StadtRally után, 6 órakor a Stadtparkban. Ezúton is gratulálunk a Joker csapatnak!

A gólyaavatót végül a szombati buli, vagyis a Semester Opening zárta, aminek a helyszíne a Club Massiv volt. Nem meglepő, hogy DJ pult mögött természetesen az MDE-s bulik ügyeletes zenefelelőse, Niedermayer Kolos állt. A gólyáknak természetesen ingyen volt a belépő, s még tombolát is lehetett venni. Rengeteg értékes nyeremény talált gazdára, köztük az IPAD MINI 2 is! A fantasztikus hangulatú buliba közel 300-an érkeztek, ennyi magyar diák nyitotta meg együtt a szemesztert! 

Szeretnénk megköszönni az összes támogatónknak, szponzorunknak, hogy hozzájárultak a rendezvényhet!

•              Ilona Stüberl Étterem
•              MAXX Business Group
•              Treffpunkt Café
•              Café Frei
•              Piroschka Étterem 
•              Smart Rooms
•              Wukhi Wien
•              Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala

Az MDE csapatának nevében szeretnénk még megköszönni Tóth Gábornak, (a Gólyaavató főszervezőjének), hogy szívét-lelkét kitette azért, hogy minden gólya és szervező elégedett legyen több mint négy hónap kemény szervezésének gyümölcsével! Valamint köszönjük szépen fotósainknak, Pehi Dorkának, Trombitás Gergőnek és Skaper Rolandnak is, hogy ilyen sokat kattintottak, szuper képek lettek!