Mátyás király és a Talpra Magyar Sport Kupa Floridában

/ Papp Gábor /
papp.gabor képe
Ötödik alkalommal rendezték meg a Talpra Magyar Sport Kupát a közép-floridai Sarrasota Sport Camp-ben. Hagyományokhoz hűen idén is négy sportágban - futásban, labdarúgásban, röplabdában és asztaliteniszben - mérték össze tudásukat a résztvevők, amelyen különböző módon megjelent Mátyás király legendája is.
CsoportképKüzdenek a csapatokKisgyerekek előadásaSchmitt Petra konzul és a szervezők

Ismét sokak örömére rendezték meg a Talpra Magyar Sport Kupát, amelyre ezúttal is egész Floridából érkeztek a résztvevők. Sokan már az első alkalmon is részt vettek, de szerencsére ezúttal is érkeztek olyanok, akik először sportoltak a háromnapos eseményen. A rendezvényre ellátogatott és a megnyitón beszédet mondott Schmitt Petra, a miamii konzulátus vezetője, illetve Tornyi Barnabás labdarúgó edző, aki idén már ötödik alkalommal vezette le a sporteseményeket.

A csapatok először 400 méteres váltófutásban mérték össze tudásukat, majd következtek a labdarúgó és röplabda-selejtezők, este pedig az asztalitenisz mérkőzések. A résztvevők baráti hangulatban és a sport szellemében vetélkedtek egymással egy-egy izgalmas párharcban is. Másnap következtek a döntők, amelyek végén összesítésben az Orlando-Daytona Beach vegyes csapata végzett az élen. Valamennyi sportág győztese különdíjazásban részesült, illetve a gyerekek között szervezett versenyek után a kisebbek is érmeket vehettek át.

Idén a Mátyás király éve alkalmából az eseményen megjelent Mátyás király legendája. A résztvevők között álruhában járkált Mátyás király, akit az esemény végén lelepleztek és királlyá koronáztak, illetve a jelenlévők ügyességi „7próbán” vehettek részt, amely végén mindenki húzhatott egy ajándékot a különleges kincsesládából. A gyerekek különböző kézműves tárgyakat készítettek, illetve az Egyszer volt Budán kutyavásár népmesét adták elő meghatódott szüleiknek.

A visszajelzések alapján  nem csak a kiváló magyar ízek miatt – a résztvevők közül nagyon sokan jól érezték magukat és megköszönték a szervezők kitartó munkáját, valamint jelezték szándékukat, hogy már most elkezdenek heti rendszerességgel edzeni a következő évi megmérettetésre... (Fotó: Pazaurek Piros)