Kétnapos rendezvény a gasztronómia jegyében
Első nap: bejgli és magyar találmányok
A rendezvény első napján a magyar konyha egyik ikonikus süteménye, a bejgli került a középpontba. Közösen sütöttük meg a mákos és diós bejglit mentorom, Kalocsa Bernadett otthonában.
A résztvevők nemcsak a hagyományos magyar receptúra titkaiba nyerhettek bepillantást, hanem megismerkedhettek számos híres magyar találmánnyal is. Közösen néztünk meg két rövidfilmet a magyar találmányokról, és meglepődtünk, hogy csak a szobában, ahol körülnézünk, mennyi magyar találmány vesz körül minket.
Második nap: bográcsozás a kávécserjék árnyékában
A második nap a szabad ég alatt, igazi magyaros hangulatban telt. Catalina Wolf és családja látta vendégül a társaságot, ahol a bográcsozásé volt a főszerep. Különleges élmény volt mangostino fa alatt, kávécserje mellett pörköltet főzni a szabad ég alatt. Persze a tálalás is igazodott a helyi hagyományokhoz, a pörköltet avokádóval és rizzsel fogyasztottuk el. Itt ugyanis ezek egy ebéd elengedhetetlen hozzávalói.
Nagy örömömre a a Villavicenció környékén élő összes magyar részt vett az eseményen, így a létszám teljes volt, összesen 25 fő gyűlt össze. Ez a kiemelkedő érdeklődés is bizonyítja, hogy nagy igény van az ilyen típusú közösségi eseményekre, amelyek lehetőséget adnak a magyar identitás megélésére a távoli Kolumbiában.
A körútsorozat folytatódik: Irány Cota!
A Kolumbiai Kör útsorozata ezzel nem ér véget! A következő állomásra a Bogota melletti Cotában kerül sor, ahol egy újabb izgalmas gasztronómiai kaland várja a magyarokat: kolbásztöltés lesz a program. Találkozunk két hét múlva!