Kolumbiai Magyar Kör körútjának első állomásán: Villavicencio

Kétnapos rendezvény a gasztronómia jegyében

/ Léránt Andrea /
lerant.andrea2025 képe
Június utolsó hétvégéjén különleges eseményre került sor Kolumbia szívében, ahol a Villavicenció környékén élő magyarok gyűltek össze. Ez a találkozó volt a „Kolumbiai Kör körút” elnevezésű rendezvénysorozat első állomása. A kétnapos esemény a gasztronómia jegyében telt, felejthetetlen élményeket kínálva a résztvevőknek.
Első nap bejglit készítettünk.A második nap bográcsban főtt a pörkölt.Együtt a csapat.Tálalás kolumbiai módra - rizzsel, avocádóval.

Első nap: bejgli és magyar találmányok

A rendezvény első napján a magyar konyha egyik ikonikus süteménye, a bejgli került a középpontba. Közösen sütöttük meg a mákos és diós bejglit mentorom, Kalocsa Bernadett otthonában.

A résztvevők nemcsak a hagyományos magyar receptúra titkaiba nyerhettek bepillantást, hanem megismerkedhettek számos híres magyar találmánnyal is. Közösen néztünk meg két rövidfilmet a magyar találmányokról, és meglepődtünk, hogy csak a szobában, ahol körülnézünk, mennyi magyar találmány vesz körül minket.

Második nap: bográcsozás a kávécserjék árnyékában

A második nap a szabad ég alatt, igazi magyaros hangulatban telt. Catalina Wolf és családja látta vendégül a társaságot, ahol a bográcsozásé volt a főszerep. Különleges élmény volt mangostino fa alatt, kávécserje mellett pörköltet főzni a szabad ég alatt. Persze a tálalás is igazodott a helyi hagyományokhoz, a pörköltet avokádóval és rizzsel fogyasztottuk el. Itt ugyanis ezek egy ebéd elengedhetetlen hozzávalói.

Nagy örömömre a a Villavicenció környékén élő összes magyar részt vett az eseményen, így a létszám teljes volt, összesen 25 fő gyűlt össze. Ez a kiemelkedő érdeklődés is bizonyítja, hogy nagy igény van az ilyen típusú közösségi eseményekre, amelyek lehetőséget adnak a magyar identitás megélésére a távoli Kolumbiában.

A körútsorozat folytatódik: Irány Cota!

A Kolumbiai Kör útsorozata ezzel nem ér véget! A következő állomásra a Bogota melletti Cotában kerül sor, ahol egy újabb izgalmas gasztronómiai kaland várja a magyarokat: kolbásztöltés lesz a program. Találkozunk két hét múlva!