Healsville-i tánctábor újratöltve

Avagy a magyar kultúrkör néptánc tábora

/ Fábián Vilmos /
fabian.vilmos képe
A Magyar Kultúrkör idén második alkalommal szervezte meg tánctáborát a Melbourne közelében található Healsville-ben.
Melbourne, Healsville, Tánc, Néptánc, Magyar Kultúr Kör, tánctábor, dél-alföldi néptáncMelbourne, Healsville, Tánc, Néptánc, Magyar Kultúr Kör, tánctábor, dél-alföldi néptáncMelbourne, Healsville, Tánc, Néptánc, Magyar Kultúr Kör, tánctábor, dél-alföldi néptánc

Az előző tánctáborban a gyerekek dél-alföldi táncokat tanultak, a mostani tábor célja pedig az ebből a táncból összeállított koreográfia befejezése és csiszolgatása volt a cél. A tánctábor előzővel ellentétben négy napos volt, talán ennek köszönhető, hogy sokkal hatékonyabb is volt. A tábortűz minden este égett és emellett minden este szórakoztató programokon vehettek részt az ott lévők. Szombat este fiatalok és idősek együtt zenélve és énekelve mulattak magyar és külföldi zenékre. Vasárnap este pedig felcsíki táncház vette kezdetét ahol szintén táncolt felnőtt és gyerek egyaránt.

Az esti kikapcsolódás, szórakozás mellett napközben folytak a táncpróbák amit Almer Zsófia és jómagam tartottunk. A táncpróbák előtt, közben és után a szülők és nagyszülők finom ételekkel vártak az ebédlőben.

Zárásként hétfő délelőtt a gyerekek bemutatták a végleges koreográfiát majd pár csoportkép, pakolás és egy kis labdázgatás után elindultunk haza.