Elsőáldozás és tanévzáró ünnepség az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszión

/ Taczman Andrea /
taczman.andrea képe
2019. július 6-án az augsburgi Szent Piroska Hétvégi Magyar Iskola öt diákja gyermekmise keretében járult első szentáldozáshoz a St. Max templomban. A szentmise egyben hálaadás is volt az egész tanév kegyelmeiért, mert a mise után sor került a Misszió keretein belül működő Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda évzáró ünnepségére is.
Csibi Sándor, az augsburgi Magyar Katolikus Misszió plébánosa közös játékra hívta a gyermekeket a szentmise keretébenGyermekek az oltár körülA szentmise után a Hétvégi Magyar Iskola tanulói átvehették a tanúsítványokatKibili Angéla, a Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda vezetője köszönetet mondott az óvodapedagógusoknak, tanároknak és segítőknek

A szentmisét Csibi Sándor, az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió plébánosa mutatta be, aki jókedvvel és nyitottsággal vonta be a jelen lévő gyermekeket a legszentebb áldozat ünneplésébe. Prédikációjának keretében közös játékra hívta a gyermekeket, melyben megtapasztalhatták, hogy milyen fontos a szeretetteljes testvéri közösség. Az átváltoztatás előtt pedig felmehettek az oltárhoz, hogy közelről lehessenek szemtanúi az utolsó vacsora emlékezetének. A szentmisén közreműködött a Magyar Katolikus Misszió énekkara is Seböck Ibolya vezetésével, aki közös éneklésre, örömteli táncra és tapsolásra buzdította a gyermekeket.

A szentmisét követően a Szent Piroska Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda vezetője, Kibili Angéla szólt a jelenlévőkhöz. Köszöntő szavaiban kiemelte, hogy a tanévzáró fontos mérföldkő a már több mint két évtizede működő intézmény életében, mert idén az első konzuli modell keretében teljesített tanévet tudhatja maga mögött. A magyar nyelvű oktatáson résztvevő gyermekek egy személyre szóló értékeléssel ellátott tanúsítványt vehettek át tanáraiktól. A tanévzáró végeztével Kibili Angéla köszöntet mondott az iskolában önkéntesen tanító óvodapedagógusoknak, tanároknak és segítőknek.

A tanév lezárásaképp a családok agapé keretében folytathatták a baráti együttlétet. A gyermekeket mindeközben a Léghajó Meseszínház a Ludas Matyi című előadással szórakoztatta, melybe ők maguk is bekapcsolódhattak. Az interaktív előadás végén a színészek invitálására körtáncot járhattak kicsik és nagyok.