A Babcsán Projekt koncertjével indult a koncertsorozat Münchenben

/ Gubinecz Ákos /
gubinecz.akos képe
A Regös Együttes szervezésében egy különleges koncertsorozat vette kezdetét 2024. március 23-án Münchenben, a Bürgerpark Oberföhringben. Az eseménysorozat nyitányaként a Babcsán Projekt lépett színpadra, akik egyedülálló módon ötvözik a magyar népzenei hagyományokat, és a költészet nagyjait.
Babcsán Projekt

A Babcsán Projekt koncertje igazi kuriózum volt, hiszen nem csupán a hagyományos népzenei elemeket hozták el nekünk, hanem azokat modern köntösbe öltöztették, köszönhetően a magyar költészet remekeiből inspirált dalszövegeiknek, valamint a jazz és a balkán hangzásvilágának. Az együttes tagjai mély tisztelettel, és szeretettel fordulnak a magyar kulturális örökség felé, ezt pedig minden egyes dallammal, és versszakkal továbbadták a közönségnek. A Babcsán Projekt előadása során a résztvevők nem csak hallgatták a zenét, hanem részeseivé is váltak annak: a koncert végén a zenekar, és a közönség közösen énekelt az együttessel. A Bürgerpark megtelt érdeklődőkkel, ami jól mutatja, mennyire nagy szükség van a kultúra, és a művészetek által teremtett közös térre.

A Regös Együttes által szervezett koncertsorozat ígéretes kezdete után minden zene, és kultúra iránt érdeklődő már most várja, hogy folytatódjanak a programok. A sorozat következő állomásaként április 26-án a Soroglya zenekar látogat majd Münchenbe.