Magyar Ház Közösség - SMOSZ, Stockholm

Sándor István (2016)
Sándor István (2016)
Tóth Luca Réka (2016)
Tóth Luca Réka (2016)
Mészáros Attila (2016, 2017)
Mészáros Attila (2016, 2017)
Szalóki Petra (2018, 2019)
Szalóki Petra (2018, 2019)
Éles Gergő Péter (2023)
Éles Gergő Péter (2023)

A stockholmi Magyar Ház Közösség több mint ötszáz tagjával a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének (SMOSZ) egyik legnagyobb tagegyesülete, tevékenységének központja a stockholmi Bromma városrészben fekvő, a SMOSZ tulajdonát képező gyülekezeti ház. A Magyar Ház Közösséghez több tagegyesület tartozik, amelyek egymástól függetlenül, tagjaik érdeklődésének megfelelően fejtik ki tevékenységüket.

A Katolikus Kör a Magyar Ház Közösség egyik legrégebbi tagegyesülete. Tagjai hetente egyszer, péntek esténként találkoznak, ahol a közösen elköltött magyaros vacsora mellett a tagok beszélgethetnek, ismerkedhetnek és alkalmanként különféle kultúrműsorokon vesznek részt. A Katolikus Kör rendezi a hivatalos egyházi és naptári ünnepeket.

 Az LTBT Árvákat Támogató Baráti Társaság havonta egyszer találkozik, amikor egy közösen elköltött ebéd mellett kiértékelik az árvák Kárpát-medence magyar tájairól beérkezett kérelmeit.

A Svédországi Magyar Orvosi Egyesület szintén havonta egy alkalommal gyűl össze, és tagjai orvosi, egészségügyi vagy biológiai előadásokat hallgatnak vagy a magyar orvostudomány kiemelkedő személyiségeire emlékeznek.

 Az UHU – a hétvégi magyar gyerekfoglalkozás – célja a gyerekek magyar tudásának megőrzése és fejlesztése.

A stockholmi Magyar Ház Közösség keretén belül működik a Táncház, ahol élő zene mellett néptánc-oktatás folyik, az Önképzőkör és a Szabadegyetem havonta egy-egy alkalommal tudományos előadást tart. Működik még Kézimunka- és Főzőkör, a Stockholmi Magyar Műkedvelő Színjátszó csoport pedig minden évben bemutat egy színdarabot. Tagegyesület még az EKE könyvklub is.

 A stockholmi Magyar Ház Közösség minden magyar nemzeti ünnepről is megemlékezik. Ilyenkor egy, a magyar nyelvterületről érkező meghívott ünnepi beszédet tart, sor kerül egy magyar alkotóművész kiállítására, és mindezt magyar művészek által előadott zenei betétek teszik még emlékezetesebbé.