Külföldi Magyar Cserkésszövetség San Fransiscó-i Csapatai (43&77) és Kányádi Sándor Magyar Iskola

Tózsa Mikolt Emese (2016, 2018)
Tózsa Mikolt Emese (2016, 2018)
Kocsis Zsófia (2017)
Kocsis Zsófia (2017)
Laki Zsuzsanna (2017)
Laki Zsuzsanna (2017)
Huszár András Márton (2018)
Huszár András Márton (2018)
Huszárné Thuróczy Piroska Outi (2018)
Huszárné Thuróczy Piroska Outi (2018)
Retkes Kincső (2019)
Retkes Kincső (2019)
Dajka Ilka (2022)
Dajka Ilka (2022)
Dajka Ilka (2023)
Dajka Ilka (2023)

Magyarországon az első cserkészcsapatot 1910-ben szervezték. Két évvel később már olyan sok csapat volt, hogy megalakíthatták a Magyar Cserkész Szövetséget, amely a II. világháborúig nagy létszámban, sikeresen működött.

1945-ben Nyugat Európa menekülttáboraiban éledt újjá a magyar cserkészet. Új csapatok alakultak, majd a kivándorlásokat követően tevékenységünk főként a tengeren túlra helyeződött át.

A világ számos országában működnek csapataink, így például Angliában, Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Svájcban, Svédországban, Venezuelában, Brazíliában, Argentínában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában. Szórványcserkészeink pedig úgyszólván a világ minden országában akadnak.

Könyvkiadásunk is jelentős. Főként tankönyveket, cserkészkönyveket és néprajzi munkákat adunk ki. A nyugati világban elsőként alakultak tánc- és regös csoportjaink, és vezetőink sok civil tánccsoport magját alkották.

Központi vezetőképző-táborunk (Fillmore, NY) mellett Ohioban, Ausztráliában, Németországban és Brazíliában tartunk fenn parkokat. Cserkészházaink vannak New Brunswick, Garfield, Buenos Aires és Cleveland városában.

Világrészek, országok magyar cserkészeink kapcsolatát erősítik folyóirataink, a Magyar Cserkész és a Vezetők Lapja, a jubileumi táborok, a tanulmányi ösztöndíjak, a vezetőképző, és a Corvina táborok.

1989-ben a magyarországi kormány újból engedélyezte az otthoni cserkészet működését, ekkor változtattuk nevünket Külföldi Magyar Cserkészszövetségre. Az utóbbi időben a Kárpát-medence ifjúsága érdekében is dolgozunk. Eddig több száz fiatal vezető kiképzésével és a cserkész szakirodalom ötvenezer kötetével segítettük.

Az elmúlt évtizedben egyre több városban alakultak új csapatok: Bostonban (USA), Londonban (Anglia), San Diegóban (USA), Sarasotában (USA), Torontóban (Kanada) és Wallingfordon (USA), sok esetben a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasainak segítségével.