Szalonnasütés Atlantában

Közösségépítő rendezvény kicsiknek és nagyoknak

/ Varga Petra Zsófia /
varga.petra képe
Szeptember egyik őszi délutánján Georgiában a magyar közösség szalonnasütést szervezett, amelyen több generáció vett részt: gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt jelen voltak.
Sült szalonna, zsíros kenyér, zöldségekTűzrakás, nyársak, szalonnaGyerekek játék közben

A legkisebbek hamar megtalálták egymást, és a közös játék, mondókázás és kézműves foglalkozások gyorsan lekötötték őket. A gyerekek falevelekből készítettek süniket miközben felelevenítették magyarul az őszi gyümölcsöket, zöldségeket.

A tradícionális szalonna, zsíros kenyér és friss zöldségek mellett salátákat és egyéb köreteket is felszolgáltak. A rendezvényt többféle házi sütemény is kísérte, köztük olyan magyar különlegességek, mint a kürtős kalács, linzer és kókuszgolyó.

Az estét élő zene tette még emlékezetesebbé, gitárkísérettel, énekkel és néhány dal erejéig hegedűvel. Lelkesen énekelte mindenki a népdalokat és retró slágereket. 

A rendezvény lehetőséget adott a közösség tagjainak, hogy találkozzanak, magyarul beszélgessenek és ápolják a magyar hagyományokat, ezzel erősítve magyarságtudatukat és a közösséget is.