Családi nap Madridban

Magyarország ízei

/ Soósné Kustán Katalin Éva /
soosne.kustan.katalin.eva képe
A Magyar Nagykövetség által szervezett magyar gasztronómiai és kulturális nap 2024. szeptember 21-én nagy sikerrel zajlott le a Colegio Fundación Santamarca területén, Madridban.

A Magyar Nagykövetség által szervezett magyar gasztronómiai és kulturális nap szeptember 21-én nagy sikerrel zajlott le a Colegio Fundación Santamarca területén, Madridban. A rendezvényen számos magyar és spanyol résztvevő gyűlt össze, hogy együtt ünnepeljék a magyar hagyományokat és ízeket. A gulyás, melyet  két bográcsban is főztek, gyorsan elfogyott, hiszen mindenki ízletesnek találta. A lángos iránt is hatalmas volt az érdeklődés, hosszú sorokban várakoztak a vendégek, hogy megkóstolhassák. A legnagyobb örömöt talán a kürtöskalács okozta, amelyet különböző ízekben kínáltak, és a gyerekek nagy izgalommal várták, hogy sorra kerüljenek.

A napot nem csak a finom ételek tették emlékezetessé, hanem a népzenei fellépések és a hagyományos magyar néptánc is. A résztvevők  körtánc keretében kapcsolódtak be a zenekar produkciójába, ami igazán szívet melengető látvány volt. A kulturális programok mellett egy Teqball bemutató is színesítette a napot, amely szintén nagy érdeklődést váltott ki.

A Madách Egyesület is aktívan képviseltette magát az eseményen, egy roll-up segítségével hívta fel a figyelmet tevékenységére és céljaira. A stand előtt sorban álló vendégek, akik a lángosra és a kürtöskalácsra vártak, személyesen is megismerkedhettek az egyesület ösztöndíjas képviselőjével. A közvetlen kapcsolatteremtés révén sikerült közelebbi kapcsolatokat kialakítani mind a magyar, mind a spanyol résztvevőkkel, legyenek kicsik vagy nagyok.

Összességében a rendezvény egy színes, barátságos és családias hangulatú esemény volt, ahol a magyar és spanyol barátok együtt élvezhették a hagyományokat és a finom ízeket. Az esemény kitűnő alkalmat teremtett arra, hogy az egyesület bemutatkozzon és szélesebb körben is ismertté váljon. Remélhetőleg a sok érdeklődő közül többen is visszatérnek majd a jövőbeni rendezvényeikre, hogy még több magyar kulturális programot élvezhessenek.