5 años o 5 minutos

Magyar színész előadása Madridban

/ Soósné Kustán Katalin Éva /
soosne.kustan.katalin.eva képe
Pinke Jonatán fiatal magyar színész előadását tekintettük meg 2024. szeptember első vasárnapján Madrid szívében, a Rovodorovsky Színházban, amely mély benyomást tett a közönségre.
5 años o 5 minutosCsoportkép

Az előadás egy ifjú történetét meséli el, aki búcsút int családjának és barátainak, és egy hátizsákkal nekivág a nagyvilágnak. Spanyolországba érkezve szembesül az élet kemény valóságával, ahol a félelem, az éhség és a fájdalom mindennapos társai lesznek. Mindezek ellenére a fiú nem bánja meg döntését, mert az út végén a hit és az adott szó ereje segíti át a nehézségeken, végül pedig megvalósítja álmait.

Jonatán előadása, melyet ő maga is írt, és MJ Karmi rendezett különleges érzelmi utazásra hívta a nézőket. Az apró színházi tér szinte megtelt szívvel és lélekkel, és sokakat könnyekig meghatott a darab. Az interaktív elemekkel fűszerezett dráma során a nézők is átélhették a főszereplő küzdelmeit, miközben a rendezés és a fény- és hangeffektek tökéletes összhangja még inkább magával ragadta őket.

Az előadás után közös fotózás zárta az estét, amely vidámabb hangulatot kölcsönzött a közönségnek. A híres spanyol pop/rock együttes, a The Refrescos ironikus dalára, az "Aquí no hay playa"-ra utalva sokan megmosolyogták a madridi helyzetet, ahol valóban nincs playa (strand, tengerpart-ford), de az előadás szimbolikus értelmében talán mégis elérkeztek valahová, ahol megtalálták azt, amit kerestek egy kellemes hangulatú bárban a színháztól nem messze.