Tavaszi portya Berlinben

Aranyalmára aranyportya

/ Kövics Kitti /
kovics.kitti képe
A hamburgi Bolyai Farkas Cserkészcsapat 14 újonca és 2 vezetője együtt töltötte március utolsó hétvégéjét Berlinben. Többen részt vettek az ott megrendezésre kerülő 4. Aranyalma szavalóversenyen.
CsoportképAknamezőSzavalókBerlinben

A portya péntek este vette kezdetét amikor is autókba ülve elindultunk a berlini szállás helyünkre. Szerencsésen megérkeztünk és egyenpólóinkban bevettük a "várat", azonban még egy kis program elé állítottuk a csapatot és hajnalig meg sem állt a játék. Zöldpólósaink részt vettek a szombati kiképzésen, társukra számítva kellett egy bombamezőn áthaladniuk, majd ügyességüket teszteltük tojáscsomagolás, és szemétgyűjtés közben.

Laktató ebéd után keresztül masíroztunk a városon, és nagy számban részt vettünk a 4. Aranyalma Szavalóversenyen. Itt találkoztunk a Plöni portyán már megismert cserkésztestvéreinkkel, valamint sok új cserkésszel sikerült kapcsolatba, barátságba kerülnünk, és remélhetőleg ezek tovább mélyülnek majd a nyári táborban.

A szavalóversenyről egy 1. díjjal (Schmees Katalin), két különdíjjal (Thieme Laura és Brockhauser Zsuzsanna) és megannyi aranyalmával, továbbá emléklappal indultunk haza. A díjazottakon túl a dicséret illeti Peters Évát a magyar iskolai alkalmakon történt felkészítésért, Kövics Kittit a szervezésért és persze a szülőket az otthoni gyakorlásért!

Este még a Brandenburgi-kapu tövében fagyiztunk, sokat játszottunk, magyar népdalokat énekeltünk a metró megállóban, örültünk a jó időnek és a mostanra már csapattá duzzadt cserkésztestvéri közösségünknek, ahol a magyar szó a gyerekek élménygyűjtésének természetes nyelve a reggeli ébredéstől (szó szerint) éjfélig....