Ösztöndíjasok bemutatkozó estje Stuttgartban

Az Erdélyi Világ Szövetség szervezésében október 15-én megtartottuk a 2018-2019-es év ösztöndíjasainak és mentorainak bemutatkozó estjét

/ Nagy-Portik Katalin /
nagy.portik.katalin képe
Az esten részt vett Dr. Berényi János főkonzul és Szabó Dezső, a Kulturális Intézet igazgatója is. Az ünnepélyes köszöntők után sorra bemutatkoztak a mentorok ösztöndíjasaikkal együtt. Minden felszólaló örömét fejezte ki, hogy ebben az évben hat ösztöndíjas érkezett Stuttgartba.
Vajda Mátyás, zenészekKCSP ösztöndíjasok Dr. Berényi János főkonzul

Jó hangulatban telt az este. A személyes bemutatkozásokon kívül versek, mese, kisfilm színesítették a programot. Vajda Mátyás két társával népzenével fokozta a hangulatot. A bemutatkozók után a résztvevők a büfében társaloghattak finom vinettás (padlizsános) szendvicsek, sütemények és borok kíséretében. Az  Erdélyi Világ Szövetség igyekszik a programjain magyaros ízekkel is idevarázsolni a hazai hangulatot. Az estet egy közeli vendéglő teraszán folytattuk, ahol a kis zenekar húzta a talpalávalót, a táncoskedvűek táncra is kerekedtek. Népdalok éneklése, kellemes beszélgetések között jó hangulatban zártuk összejövetelünket.