Mikulás Zürichben

/ Bóra Eszter /
bora.eszter képe
December 3-án, szombaton találkozhattak a Mikulással a magyar gyerekek Zürichben.
A Mikulás fogadja a gyerekeket a hangulatos kuckóbanA cserkészek műsorral köszöntik a MikulástÉrkezik a MikulásAz egyik cserkész őrs a Mikulással

Délelőtt a magyar óvodásokat látogatta meg a Mikulás, délután pedig a zürichi magyar cserkészcsapat fogadta a Mikulást. A cserkészek nagy örömmel látták ez alkalomból vendégül a zürichi magyar családokat. Ahogy megérkezett a Mikulás, a cserkész csapatok rövid műsorral köszöntötték. Ezután a Mikulás személyesen fogadta a gyerekeket a cserkészek által berendezett, hangulatos kunyhóban. A Mikulás nagy zöld könyvében minden gyerekről szerepelt feljegyzés, így vált igazán személyessé a találkozás. Összesen 111 csomagot osztott szét a Mikulás ezen a napon.

Miközben a gyerekek várták a Mikulással való találkozást, kipróbálhattak különböző játékokat a cserkészekkel, vagy kézműveskedhettek: lehetett karácsonyfát, gyertyadíszt vagy angyalkát készíteni. Emellett büfé is várta finomságokkal a vendégeket.

A Mikulás délután jó alkalom arra, hogy a magyar családok megismerhessék a magyar iskolát, óvodát és cserkészetet közelebbről. Köszönet a cserkészeknek, szülőknek és mindenkinek akik megvalósították ezt a tartalmas családi délutánt!

Képek:Szántó András