MEGÉRKEZTEM A DENVERI MAGYAROKHOZ!

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Budapest-Denver járat a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasával a fedélzetén megérkezett! Kedves fogadtatás, első benyomások és találkozások, finom hazai ízek a messzi Amerikában is. Rövid beszámoló az első napokról és az ősz első Könyvklubjáról!
Magyar Könyvklub Denverben

Augusztus 31-én indultam útnak Budapestről, majd hosszú út után, minden nehézség nélkül megérkeztem Denverbe, Colorado államba! A repülőtéren mentorom Balla Alice várt, majd egyből a Hungarian Club of Colorado vezetőségi ülésére siettünk, ahol már nagyon vártak!

Rövid bemutatkozás után az ősz egyik legnagyobb eseményéről, az 56-os forradalom megemlékezéséről beszéltünk. Már nagyban folynak az előkészületek, mindenki szeretné megadni a tiszteletet ennek a nagy alkalomnak. Folyamatos megbeszélések és feladatmegjelölések várhatóak a következő hetekben.

A következő napokban az átállással és az időjárással barátkoztam. Itt Denverben nagyon meleg van, mivel magasan vagyunk és nagy a szárazság, így több liter vizet kell inni egy nap, hogy ne fájjon az ember feje és ne száradjon ki! Kezdek hozzászokni, hogy mindenki egy üveg vízzel közlekedik.

Minden hónap első szombatján Könyvklubba várják a denveri magyarokat. Bodor Éva vezetésével érdekes témákról esik szó minden alkalommal. Így volt ez most is, szeptember 3-án. Mivel nincs Magyar Ház vagy egy helyiség a magyarok számára, ahol összeülhetnénk, így mindig valakinél találkozunk! Az ősz első Könyvklubjának témája a bakancslista volt. Végig beszéltük azokat a magyarországi helyeket, melyeket feltétlen látnunk kell! Az ember mindig tanul újat, így tudtam meg, hogy Sárospatak melletti Megyer-hegyi tengerszemhez mindenképp el kell mennem, amint visszatérek Hazámba! A beszélgetés közben finom magyar ételeket fogyasztottunk illetve megünnepeltük a hónap születésnaposait. Most már tudom, hogy ki főzi a város legjobb lecsóját és ki a felelős a szülinapi tortákért! A jó hangulat mellett, alkalmam nyílt bemutatkozni és a leendő feladatokról beszélgetni.

Nagy szerencsémre igen kedvesen fogadtak és fogadnak a mai napig, remélem, hogy ebből a kezdeti lendületből nagyon sokáig építkezni tudok. Rövid pár mondatos bemutatkozásom megjelent a közösség honlapján is. A következő napokban igyekszem felvenni a kapcsolatot a különböző magyar körökkel, bízva a kölcsönös együttműködésben.