Magyar piknik és meglepetés koncert Perthben

/ Nagy Viktória Flóra /
nagy.viktoria.flora képe
Szeptember 10-én, szombaton magyar piknikre hívtunk mindenkit a város egyik szimbolikus helyeként számon tartott Kings Parkba.
Megkepetés koncertÖrökzöld magyarokMagyar piknikSokan voltunk

A piknik célja egy volt: azokat a magyarokat is megszólítani, akik nemrég költöztek a városba, még nem ismerkedtek meg a magyar közösséggel, esetleg eddig még nem volt alkalmuk a barátkozásra.

Azt hiszem, a célt maradéktalanul teljesítettük. Körülbelül negyvenen jöttünk össze – kicsik és nagyok egyaránt. A sikeres programot októberben szeretnénk megismételni.

A pikniket úgy időzítettük, hogy egybeessen Kormány Gergely, Sydney-ben szolgálatot teljesítő ösztöndíjas társam itt-tartózkodásával, így lehetőség nyílt arra, hogy amellett, hogy mi ketten tapasztalatot cseréljünk, ő is megismerkedjen a perthi magyar közösség néhány tagjával.

A pikniket megelőző napon pedig az úgynevezett Örökzöld magyarok szokásos pénteki programján Gergővel közösen egy kis meglepetés koncertet szerveztünk az általunk elkészített ebéd után: a Perthi Magyar Zenekar kiegészült egy kiváló gitárossal Gergő személyében. A vendégek egytől egyig élvezték az egész napot.

Sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött!