A Magyar Kultúra Napján gyerekfoglalkozás Boråsban

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
2017. január 22-én délelőtt szép számmal jöttünk össze a Magyar Kultúra Napján. A Boråsi Magyar Egyesület szervezte a rendezvény. Az egyesület néhány éve alakult, rendszeres programokat tartanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
BorasBorasBorasBoras

A Magyar Kultúra Napján tartott foglalkozásomon a 3 évestől a 12 éves korig voltak gyerekek. Magyar népdalokat tanultunk, majd népzenére táncoltunk körtáncot és páros táncot. Nem csak a gyerekek, de a szülők is élvezték a foglalkozást. Foglalkozásom leginkább összművészeti foglalkozásnak mondható, hiszen szerepet kapott az éneklés, a tánc, majd az énekelt figurákat lerajzoltuk.

Azt hiszem mindannyian egyöntetűen azt éreztük, hogy egy délelőtti tánc mindenkit felvidít, felpezsdít, élettel tölt meg.

Stumpf Anna magyar és angol nyelvtanár, ösztöndíjas társammal járunk át a borasi foglalkozásokra, ahol Anna is mindig tartalmas foglalkozással készül a gyerekekhez.

A Boråsi Magyar Egyesület sikeres éveket tudhat maga mögött. Színvonalas, gazdag programokat kínál egész évben a magyar közösségnek, ahol minden magyart nagy szeretettel várnak. Jó volt újra közösségükben lenni.