Jótékonysági Cserkészbál a bécsi Am Táborban

/ Bogdán Tibor /
bogdan.tibor képe
A 72. sz. Széchenyi István cserkészcsapat és a Bécsi Magyar Katolikus Egyházközség 2017. január 28-án rendezte a már hagyományosnak nevezhető Farsangi Jótékonysági Bálját. A cserkészek programja nagy népszerűségnek örvend az Ausztriában élő magyarok körében, ezért a minden korosztálynak szóló rendezvényt idén is sokan megtisztelték jelenlétükkel. A szervezők becslése szerint háromszázötvenen gyűltek össze az Am Tábor Plébánia nagy előadótermében. A rendezvény lebonyolítása a cserkészek feladata volt, akik egész este segítettek az odaérkezőknek például a ruhatárban és, hogy megtalálhassák a lefoglalt asztalaikat.

 

       

Simon Ferenc esperes atya - akinek jelmeze egy paróka volt – mindenre figyelt, gondoskodott a vendégek jó hangulatáról is egy-egy odaillő, humoros megjegyzéssel. 

A rendezvény meghívójában a szervezők mindenkit arra buzdítottak, hogy népviseletben érkezzenek a mulatságra. Sokan eleget is tettek a felkérésnek, de a legtöbben farsangi jelmezben jöttek. A színes kavalkádhoz megfelelő zene is járt, a meghívott zenekar magyar- és világslágereket is játszott. A szervezők gondoskodtak arról, hogy magyaros ételeket és lángost is lehessen vásárolni. Emellett nagy népszerűségnek örvendett a „Koktélozó” is, ahol színes kevert italokat lehetett rendelni. 

    

  

Az est programját színesítette a Napraforgó Táncegyüttes, akik előadták a Ludas Matyi című darab néptánc adaptációját. A szervezők jelmezversenyt szerveztek a legkisebbeknek, amelyen a kígyónak öltözött kisfiú nyerte meg az első díjat.

A Cserkész Bál délután négy órakor kezdődött a gyermek programmal, és jó hangulat eltartott hajnali két óráig.