Hithű megemlékezés Sao Paulóban október 23-án

/ Kun Ágnes /
kun.agnes képe
Különleges év az idei: az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját ünnepeljük. Ünnepeljük a hősöket, akik életüket adták hazájukért. Ünnepeljük a bátorságot, a hűséget, a szabadságot és függetlenséget. Ennek fényében került megrendezésre a Sao Pauló-i Szent Imre Kollégiumban az október 23. megemlékezés, mely több elemből épült fel.
A lyukas zászló, a forradalom és szabadságharc jelképeA kiscserkészek aktívan részt vettek a megemlékezésenMárai Sándor legendás versét, a Mennyből az angyalt szavalni megtiszteltetés voltA programot koktél zárta a Szent Imre Kollégiumban

Ösztöndíjasként a cserkészcsapattal összefogva, ünnepi műsorral léptünk színpadra, melyben a gyerekek és vezetők egyaránt becsületesen kivették a részüket. Fontos, hogy a fiatal korosztály is megismerje Magyarország történelmét, hátterét és mai helyzetét.

A cserkészek szereplése után Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szólalt fel, majd következett a magyar állampolgárságot frissen megszerzett brazíliai lakosok ünnepélyes felesketése.

Természetesen a néptánc sem maradhatott ki a műsorból: kicsik és nagyok egyaránt táncoltak, nagy sikert aratva, mint mindig.

A rendezvényt kellemes légkörben eltöltött állófogadás zárta, ahol szót válthattunk '56-ról, Magyarországról, és még egy dicsérettel is gazdagabb lettem:

„Milyen szépen szavaltad a Mennyből az angyalt! A könnycsepp kicsordul az ember szeméből. Micsoda vers!" - mondta az egyik résztvevő, Márai Sándor New Yorkban írt soraira utalva, mellyel 1956-ban Az USA-ból a Szabad Európa Rádión keresztül üzent honfitársainak.