Halloween Newportban

Együtt a közösség apraja, nagyja

/ Kecskés Márta /
kecskes.marta képe
A newporti közösség heti rendszerességgel tartott foglalkozásain a gyermekek külön-külön csoportba járnak, így a lelkes kis csapat minden olyan alkalmat megragad, ahol együtt lehetnek, együtt ünnepelnek, vígadnak. Legyen szó a magyar hagyományok ápolásával kapcsolatos jeles napokról, vagy ünnepekről, akár itteni szokásokhoz, ünnepekhez kapcsolódó alkalomról.
Cukorkák gyűjtéseSzépen gyültek a faragott tökökSorverseny indulLelkes résztvevők

A Hallowen, ugyan nem magyar népszokás, de számos olyan eleme van, ami miatt a gyermekek nagyon szeretik. A tökök faragása nagyon jól összehozza a család apraját, nagyját és a nap fénypontja ilyenkor a cukorka gyűjtése, ami mindenkit izgalommal tölt el.

Ez a nap itt nálunk a jó hangulatról, az izgalmas versenyekről szól és arról, hogy minél több közös élménye legyen az itt élő családoknak, hiszen ilyenkor van alkalom arra, hogy egymást megismerjék, újabb barátságok jöjjenek létre.

Halloween napján mindenki jelmezt ölt. Ezen a rendezvényen azonban fontos kitétel volt, hogy ne félelmetes legyen, inkább vicces, hogy a picik ne féljenek a jemezbe öltözött felnőttektől, gyerekektől.

Mindenki lelkesen készült erre a napra. A tökfaragó versenyre rengeteg szebbnél szebb alkotás érkezett. A családok kivétel nélkül hoztak házi süteményeket. A gyermekek önfeledten versenyeztek, kipróbálták a nekik elkészített ötletesnél, ötletesebb játékokat, táncoltak, énekeltek, összemérték tudásukat, ügyességüket és cukorkákat gyűjtöttek minden megoldott feladatért. A kis kosarak hamarosan mindenkinél megteltek. Kihírdették az eredményeket, elkeltek a tombola ajándékok is és mindenki boldogan indult haza. Remek nap volt ez is.

Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek és azoknak is nagy köszönet jár, akik munkájukkal támogatták ezt a rendezvényt is.