A hagyományos téli gulyásparti Johannesburgban

Midrand, Johannesburg, 2017. július 30. vasárnap

/ Janjetich Rita /
janjetich.rita képe
Szép, napsütéses vasárnapon tartottuk hagyományos, éves gulyáspartinkat.
2017.07.30. Johannesburg2017.07.30 Johannesburg gulyas parti

Itt tombol a tél, ezért nagyon sokan Magyarországra látogattak, ahol jelenleg 35 fok van árnyékban. Így szerény 70-es létszámmal indultunk az ebédnek. A menü gulyásleves, lángos és fagylalt desszert volt.

A vendégeket Kelly és Samantha a magyarul tanuló csoportból, illetve Andi és Rita szolgálta ki. A Nagykövetségről részt vett az ebéden Orsolya konzul asszony. A vendégek megismerhették az új kollégát, Dánielt is, aki kedves kiskutyáját is elhozta. Gencsi Attila elnök köszöntötte a vendégeket. Az idei Kőrösi-ösztöndíjas is bemutatkozott: Rita Budapesten született 1982-ben, Ferencvárosban nőtt fel, közgazdászként végzett idegenforgalmi és szálloda szakon.

Rita a Szövetség következő rendezvényeire is felhívta a figyelmet: a hagyományos augusztus 20-i ünnepség, majd szeptember 3-án a harmadik családi nap és végül szeptember 24-én a hagyományos ökörsütés, idén nemzetközi vendégekkel. Reméljük, ezen minél többen leszünk.

Az ebéd után többen maradtak beszélgetni, biliárdozni, jó hangulatban telt a délután.

Köszönjük szépen Dóka Lacinak és csapatának a finom ebédet. A lányoknak a felszolgálást, a vendégeknek pedig a részvételt. Találkozunk augusztus 20-án.

Janjetich Rita