Fehér karácsony Windsorban

/ Fodor Kinga /
fodor.kinga képe
December 11-én rendezték meg a Windsori Magyar Kultúrközpont hagyományos karácsonyi ebédjét, amelyen ezúttal – hagyományteremtő szándékkal – a Magyar Iskola tanulói is felléptek. Mialatt a gyerekek énekeltek és szavaltak, lehullott az idei első hó is a városban, így igazi karácsonyi hangulatban ünnepelhettek a vendégek.
József Attila: Betlehemi királyok A három királyA legkisebb szereplő mindössze négy éves voltA díszletek és jelmezek több, mint egy hóapon át készültek

Az ünnepség a windsori Kisharang Néptáncegyüttes bemutatójával indult, akik üveges táncot mutattak be. A szép népviseletek és a fiatalok ügyessége nagy tetszést aratott a közönség körében, többször is visszatapsolták a fiatal művészeket. A táncbemutatót a Windsori Magyar Iskola tanulóinak előadása követte, akik József Attila: Betlehemi királyok című mesejátékát adták elő. Az apróságokkal már október óta készültünk a bemutatóra, természetesen a legnagyobb kihívást a szövegek megtanulása jelentette, hiszen az iskola tanulói közül szeptemberben sokan még csak pár szót beszéltek magyarul, most pedig komplett dalszövegeket és verseket kellett előadniuk. De a színpadi díszletek és a jelmezek elkészítése is több mint egy hónapot vett igénybe, így aztán a Magyar Iskola tanáraival és önkénteseivel együtt izgatottan vártuk, hogy minden úgy süljön el az első bemutatón, ahogyan megterveztük.

Szerencsére az „ősbemutató” nagy sikert aratott. A gyerekek nagyon élvezték a fellépést, büszkén feszítettek a színpadon az alkalomra varrt jelmezeikben. A mesejáték közös énekléssel fejeződött be, amelybe a közönség is bekapcsolódott, így több mint 200 ember előadásában hangzott el a Neoton família: Ha elmúlik karácsony című népszerű száma. A közönség lelkes tapssal jutalmazta a fellépőket, akik közül a legfiatalabb mindössze négy éves volt. Az előadás után mind a szülők, mind a Magyar Ház vezetősége kifejezték köszönetüket a Magyar Iskola tanítóinak és szorgalmazták, hogy a gyerekek jövőre is egy hasonló műsorral lépjenek fel a karácsonyi ünnepségen.