Farsangi mulatozás Cardiffban

Egy vidám és izgalmas délután. Kódfejtésre fel!

/ Kecskés Márta /
kecskes.marta képe
Február a farsang hónapja, és ugyan itt nem volt olyan hideg , mint az anyaországban, azért mi is elűztük a telet egy vidám kalandokkal teli nappal. A farsangra újra eljött a közösség apraja, nagyja. Újra találkoztunk, örültek egymásnak rég nem látott ismerősök. Minden foglalkozásra járó család képviselteti ilyenkor magát, még akkor is ha babákról van szó.
Fánkevő versenyKészülnek az álarcokKi lesz készen először a múmiával?

A családok már otthon készültek, jelmezekbe bujtatták gyermekeiket, sütöttek, majd együtt díszitettük fel a termet. Szépen lassan megtelt az egész ház. Vidáman, jó zene mellett álarcokat készítettünk, majd számtalan versenyen vehettek részt a családok. Volt itt fánk evő verseny, lufi tánc, múmiakészítő verseny és számos más bohókás vetélkedő.

Szerveztünk tombolát is, ahol a részvételhez nem jegyet kellett vásárolni, hanem útra kellett kelni és részt venni egy izgalmas kódfejtő játékon. 16 állomást kellett megtalálniuk a családoknak, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt elrejtettünk farsangi népszokásokhoz kötődő feladatokat.Ugyan a feladatok sokszor még a felnőtteket is elgondolkodtatták, azt hiszem, ilyen formában még jobban megmaradnak a válaszok a gyermekek fejében. A játékban minden család részt vett, és meg is oldották a feladatokat. A megfejtésekkel betüket kaptak, amikből összeállt a titkos kód, ami a tombolában való részvételhez volt a belépő. Így mindenkinek sorsoltunk nyereményeket és ezeknek mindenki örült.

A nap végén limbóztunk, táncoltunk és még a jelmezeket is kiértékeltük. Nagyon vidám nap volt ez. Boldogan tért mindenki haza.