ENSZ Bazár Genfben

/ Rengei Boglárka /
rengei.boglarka képe
November 22-én az ENSZ genfi szervezete jótékonysági bazárt szervezett, melyen minden ország delegátusa, így Magyarországé is képviseltette magát. Az ENSZ misszión dolgozó magyar kollégákon kívül minden évben van pár szorgos kéz, aki önkéntes alapon, szívesen besegít az egész napos árusításba: idén én is részt vállaltam e nemes feladatban.
A Bazár bejárataA magyar standSzorgoskodunkSzalagtánc

Már bő két héttel az esemény előtt találkoztunk mi, segítők, hogy megbeszéljük, milyen magyar termékeket szeretnénk árusítani: mind az ajándékos, mind pedig az ételes standnál. Volt mákos és diós rétes, Pick kolbász, Erős Pista, Édes Anna, Szamos marcipán, ötputtonyos Tokaji, Zwack Unicum, ágyas pálinka és a kihagyhatatlan hortobágyi húsos palacsinta, melyet sokak szerint a magyar ENSZ misszión dolgozó szakács csinál a világon a legfinomabban. Természetesen a hagyományos magyar konyha hozzávalóin kívül árultunk csodaszép kézműves ajándéktárgyakat is, melyeket sokszor helyi vagy magyarországi tehetségek készítettek. Varázslatos asztali dekorációk, karácsonyfadíszek, adventi koszorúk, nemezelt ruhadarabok és gyöngy fülbevalók várták a magyar részlegre látogatókat.

Óriási élmény volt részt venni a rendezvényen: ilyen mértékű kulturális sokszínűséget ritkán tapasztal meg az ember. Brunei levest ebédeltem kuvaiti tésztával, de voltak, akik az etióp palacsintába tekert zöldséges-húsos tál vagy Venezuela desszertkülönlegességei mellett tették le voksukat. Mindenesetre mindannyian nagyon sok újdonságot ismertünk meg mind kulináris, mind kulturális hagyományokat illetően, ami külön élménnyé tette az önmagában is önzetlen célért szervezett bazárt. A befolyt összeggel minden delegáció segíti az Egyesült Nemzetek Szervezetét abban, hogy javítani tudja a gyermekek jólétét, és lépéseket tegyen az emberi jogok területén. Reméljük, sikerült hozzájárulnunk a jövőbeni ENSZ-missziók sikereihez!