Első bejelentkezés Melbourne-ből

/ Cseke-Császár Dóra /
cseke.csaszar.dora képe
2016. június 20-án indultam el a budapesti Liszt Ferenc reptérről, és vágyakozó kisgyerek szemekkel vártam a másnap esti érkezésemre, a melbournei reptérre. A kijáratnál egyből észrevettem mentoromat, aki magyar zászlóval várt. Meghívást kaptam hozzájuk pár napra, míg bele nem rázódok a kinti életbe.

Az elmúlt két hétben már mondhatni peregtek az események. Megismerkedtem fogadószervezetemmel, a 63-as Tormany Cecil Leánycserkészcsapattal. Már megtartottuk az első közös programunkat (rajkirándulás) is. A cserkészet mellett próbálok bekapcsolódni a néptánctanításokba is. Már mind a három táncegyüttesnél voltam próbán, ismerkedtünk és táncoltunk. Ezen kívül sok programmeghívásnak is eleget tettem. A melbournei „Micsoduck” zenekar első önálló estjén, illetve a Szent László rend díszebédjén.

Úgy érzem, hogy egy tartalmas fél év előtt állok. Számos program, műsor, esemény van kilátásban, melyekre a felkészülést a héten már el kell kezdeni. Nagyon várom az első cserkész Anna bált, az első apák napi ünnepséget és persze az október 23-ai műsort.

Nagyon segítőkészek itt az emberek és a csapatok is. Azt gondolom, hogy közös erővel és hittel sok olyan dolgot valósítunk majd meg, ami mindannyiunk számára hasznos és fontos lehet.