Együtt anyák napján is

/ Rácz Eszter /
racz.eszter képe
Ez az év nagy meglepetéseket és kreatív megoldásokat hozott mindannyiunk számára. Ki kellett találnunk azt is, hogyan tudnánk anyák napját ünnepelni, úgy hogy a járvány miatt nem találkozhatunk egymással. Végül nagyszerű dolgokat sikerült kitervelni és egy hatalmas csoportos online ünneplésben végződött a több heti munkánk.
A Regnum Marianum Hungarian School anyák napi szakácskönyveA Regnum suli online anyák napi ünneplése

 

A melbourne-i Regnum Marianum iskola tanáraival nagy ötletelés végére sikerült kitalálnunk, hogy megalkotnunk egy szakácskönyvet, amit az édesanyák kapnak ajándékként. Kiterveltük, hogy csinálunk egy online vetélkedőt is, amihez a kérdéseket szintén a gyerekek írják az édesanyjukról, és amiben az anyukák mérhetik össze tudásukat. Továbbá közösen készítünk egy videót is, amiben a gyerekek énekelnek az édesanyjukról az édesanyjuknak!

A videóhoz kiválasztottunk egy aranyos, modern anyák napi dalt, a Hahó együttes és Tarjányi Zsófi közös dalát, aminek az eredeti címe és refrénje “Apa a legnagyobb hős a világon”. A dal eredetileg apák napjára készült, így kicsit átírtuk, hozzáírtunk még néhány versszakot. A zenészek felvettek egy kíséretet a dalhoz, majd ketten felénekeltük az ének részt. Ezt a fájt elküldtük az édesapáknak, hogy vegyék fel a gyerkőcökkel a soraikat, miközben hallgatják az éneket. A videók, amiket szerkesztésre megkaptam, tündériek voltak. A gyerekek nagyon élvezték az éneklést és profi munkát végeztek. Én összeillesztettem a kis videókat és a zenei kíséretet egy igazi “all stars” kórusművé.

Végül összegyűltünk a Zoom meetingszobában - ki-ki a maga kanapéján, de mégis együtt - és megünnepeltük az édesanyákat.

Megnéztük közösen a videót, ami az online közvetítés nehézségei ellenére mindenkit elvarázsolt. Az édesanyák részt vettek a vetélkedőben, ahol kiderült ki ismeri jobban a másikat. A kérdéseket ugyanis a gyerekek küldték be az édesanyjukról, annak szokásairól, történeteiről, tulajdonságairól.

Az ünneplés része volt a különleges szakácskönyv bemutatása is, amit szintén minden anyuka megkapott ajándékként. A könyvbe a gyermekeik által választott, “anya kedvenc receptjei” kerültek, minden édesanyától egy-két recept, képekkel, rajzokkal. A szakácskönyv azóta is nagy örömet okoz, mindenki a "kedvenc recepteket" próbálgatja. A csoport tagjai így még jobban megismerték egymást, ez esetben a gasztronómián keresztül.

Felemelő volt azt látni, hogy nincs olyan ünneplés, amit a távolság meg tudna akadályozni, vagy el tudna rontani. Rengeteget készültünk együtt, és nagyon hangulatos, meghitt délelőttöt töltöttünk az édesanyák ünneplésével.