December Saskatoonban

Mozgalmasra sikeredett az év utolsó hónapja a Magyar Egyesület számára

/ Viakter Olga /
viakter.olga képe
A tél beköszöntével általában az emberek kicsit lassítanak, visszavonulnak otthonaikba és talán valamivel több időt fordítanak a pihenésre. Ez az általánosítás viszont egyáltalán nem igaz a sakatooniakra, hiszen látszólag semmi változott a télies idő megérkezése után sem. Továbbra is aktívak voltak, mivel gyűlés, három rendezvény és a magyar iskola is várta az egyesület tagjait decemberben.
Az Egyesület tagjaiAz izgatott fellépők a Mikulás ünnepségenKözös tánc karácsonykorMézeskalácsfestés a karácsonyi ünnepségen

A hónap elején az egyesület vezetősége megbeszélést tartott a tagok számára. A gyűlésen szó esett a nyári Folk Fesztiválról, az októberben megrendezett szüreti bálról és a novemberi jótékonysági vacsoráról, a továbbiakban pedig egyezették a közelgő programok főbb részleteit is. 2019. január 27-re újabb gyűlést hirdettek meg, melyen vezetőségi választásokra kerül majd sor.

A gyermekek is aktívan töltötték a hónap első időszakát, hiszen a heti magyar órák mellett szorgalmasan készültek a december 9-én megtartott Mikulás ünnepségre. A diákok versekkel, énekekkel, s egy általuk koreografált tánccal is köszöntötték a Mikulást, a legkisebbek pedig díszleteket készítettek az eseményre. A közönség meghatódva fogadta a gyermekek műsorát, a Mikulás pedig ajándékokkal köszönte meg a tanulók igyekezetét. Az ünnepséget követően a gyermekeket csapatjátékok várták, melyen a kicsik és a nagyok is egyaránt jól szórakoztak. Szeretném külön kiemelni a saskatooni magyar közösség mindennapi szeretetét, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen igazán különleges így köztük lenni. Úgy alakult, hogy a születésnapom is pont a rendezvény napjára esett, amiről ők nem feledkeztek meg, s az egész közösség összefogásának köszönhetően egy életre szóló születésnapi élményben lehetett részem.

Karácsony közeledtével szerettem volna én is megköszönni az egyesület tagjainak az odaadó hozzáállásukat, a közösségért tett alázatos munkájukat, ezért december 22-én egy közös karácsonyi ünneplésre hívtam őket. A gyermekeket mézeskalácsfestés várta, majd ezek után a felnőttekkel együtt közös néptánc-tanulásra került sor. Az rendezvényhez mindenki hozzájárult valamilyen finomsággal, ínyencséggel és sok idő után újra közös karácsonyi estre kerülhetett sor az egyesület életében.

Az év utolsó napján sem pihennek a legaktívabbak, hiszen szilveszteri ünnepséggel készítenek elő a saskatooni magyar közösségnek. Az eseményre nagyjából száz darab jegy kelt el, így biztos sikerrel kezdhetjük az új évet.