Cserkészfoglalkozás Berlinben

/ Sinkó Gábor /
sinko.gabor képe
Lelkes kis cserkészek gyűltek össze Berlinben az Oase termében ez év november 23-án.
Gyerekekkel játékGyerekekkel játékTörténet bemutatása

A 86. számú Apáczai Csere János Cserkészcsapat november 23-án tartotta összejövetelét, melynek témája a lelki béke, a tisztelet és a bizalom volt. Ennek az összejövetelnek a lelki vezetésére, illetve segítésére kért fel Szabó Brigitta kiscserkészparancsnok. Az alkalom a délutáni órákban kezdődött, csapatszemlével, és zászlófelvonással.

A csapatszemle után röviden elpróbálták a karácsonyi műsorukat a kiscserkészek. Látszik, hogy lelkiismeretesen készülnek, és akarnak énekelni, verset mondani a fiatalok. Az énekes szolgálat vezetője Konthur Zita volt, aki a karácsonyi alkalmon egyedül is, illetve csapatban is fog énekelni.

Ezután örsi foglalkozások voltak. Itt álltam szolgálatba jómagam is. A tisztelet, és a szeretet kapcsolatáról kellett beszélnem. Mi is lehetne ehhez jobb történet ennek bemutatására, mint a tékozló fiú példázata a Bibliából? Ennek keretébe foglalva beszélgettünk. Végül pedig eljátszottuk a történetet, hogy maguk a gyerekek is átéljék a szereplők érzéseit.

A foglalkozás végén persze a leglényegesebb a játék. Activityt játszottunk, aminek elemei a példázat jelenetei voltak. Magam is meglepődtem rajta, hogy milyen gyorsan és ügyesen kitalálták az adott feladatokat. A játékba belefeledkezve jött a hír, hogy itt az idő átmenni a nagyokhoz.

Zitával szintén már előre megbeszéltük a programot. A fiatalokat érintő nehéz helyzeteket, problémákat beszéltük meg. Mindenki felírta az őt éppen zavaró dolgot egy lapra, aztán galacsinná gyűrték, és eldobálták. Végül összeszedték, és mindenkinek jutott egy. A névtelen üzenetek felolvasása után együtt beszéltük meg, hogy mi lehet az adott problémára a megoldás. Minden kérdésre sor került.

A nap végén mesés formában tanultak a gyermekek Árpádházi Szent Erzsébetről, és Szent Margit hercegnőről. Az ő életüket játszották el élvezetes, de mégis érthető formában. Végül játékkal ért véget az este. Ismételten mindenki jól érezte magát, és egy jó közösségi alkalommal lett gazdagabb.