Chester Unity Centre - szokatlan értekezlet!

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
Unity Centre - egy olyan hely, ahol származástól, nemtől, életkortól, hovatartozástól, tanultságtól (s még sorolhatnám) függetlenül, igazi közösségként kizárólag csak az érdeklődési kör alapján vannak együtt kicsik és nagyok! Nos, itt kezdi meg működését a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda szeptember végén egy nagyszabású nyílt nappal.
Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda

Megérkezésem harmadnapján már  Chesterben a 3. értekezletemre siettem mentorommal, Kádárné Szász Hildával, s férjével, Jánossal. 

A Unity Centre-ben működő sport és kulturális közösségek közé szeptembertől a mi Tanodánk is beléphet. Stílusosan egy körasztalnál foglaltunk helyet, s engem is egyenrangúként, mint Magyarország képviselőjét invitáltak maguk közé. Pontos menetrend szerint végigmentünk a nem kevés vázlatponton. Aktív általános iskolai tanárként volt elképzelésem az értekezletek milyenségéről, de itt teljesen másként zajlott.

Szó szerint végigolvasta a megbeszélést vezetőnk, s ha valakinek hozzászólni valója volt, megállt, s hagyta, hogy megvitassuk a felvetést. Miután mindenki megnyugtatóan elfogadta a megbeszélteket, jegyzetet készített, s folytatta.

Csak ámultam, hogy így is lehet: precízen, pontosan, célirányosan, hatékonyan. Büszke voltam, hogy a japán, az indiai, a welsi, az angol, a skót nemzet képviselői mellett mi is, magyarok része lehetünk ennek a nagyszerű központnak.

A Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda azt vállalja fel, hogy hétvégeken a magyar származású gyerekeknek rendszeresen biztosít magyar nyelven hagyományőrző, irodalom és nyelvtan foglalkozásokat korcsoportokra bontott tanterv alapján.