Aucklandi Magyar Klub júliusi klubnapja

-avagy az elsöprő visszatérés

/ Végh Barbara /
vegh.barbara képe
Nagy öröm volt látni, hogy a júliusi klubnapunkon ennyi ember megjelent, és mindenki igazán jól érezte magát!
Zsúfolásig megtelt emberekkel a teremA forró ragaszpisztolyt csak én használhattamNagyon népszerű volt a kinti csocsózás isBarbi és a gyerekek

 

Minden hónap második vasárnapja az Aucklandi Magyar Klub hivatalos klubnapja.

Az utóbbi időben sok változáson ment keresztül a szervezet. Márciusban a vezetőséghez egy új, fiatalos és lendületes csapat csatlakozott fellendítve ezzel a klub életét.

A júliusi klubnap volt az első bemutatkozója a felfrissült vezetőségnek, – akik a közönség visszhangja alapján is jelesre vizsgáztak. Az egész nap könnyed, mégis mozgalmas hangulatban telt. Sokan voltak, akik évek óta részt vettek a klubnapokon, de jöttek újak is, rengeteg ember fordult meg ezen a júliusi délutánon a klubban.

Én végig a kézműves sarokban voltam. Liszttel töltött lufi figurákat gyártottunk a gyerekekkel, akik nagyon élvezték, hogy a szokásos udvaron rohangálás helyett alkothattak valamit, amit haza is vihettek. Egész délután alkottunk a gyerekekkel, a napnak nyakig lisztesen, de boldogan lett vége.  Nagyon élveztem a közös munkát és azt, hogy sok új arccal, új gyerekkel találkozhattam. Filcvirágokból mesés hajba valókat is készítettünk a lányokkal, a nap végén sok anyuka kezén, vagy a hajában is felbukkantak ezek a gyerekek által készített „ékszerek”.

A mennyei csülkös babgulyást Bártfai Péter készítette, a világraszóló barackos rétest Lipóth Petrának köszönhettük. A fenséges illatok és ételek mellett a Speed Date játékot próbáltuk ki, ami megmutatta, hogy mennyire hiányolták egymást az emberek, hiszen alig akarták abbahagyni a játékot és a beszélgetést.

Emellett megállás nélkül folytak a csocsómeccsek, szólt a zene. Az egész terem egy hömpölygő és hangos közeggé vált, tele volt élettel, boldogság volt végignézni az embereken!

A klubnapon a helyi magyar vállalkozások is megjelentek.  Akik hiányolják az otthoni ízeket, beszerezhettek Nagyné Nagy Szilviától tejtermékekből készült finomságokat. A kolbász, sonka, szalonna felhozatalról pedig a Bártfai család gondoskodott.

Végeredményben óriási sikere volt az Aucklandi Magyar Klub júliusi klubnapjának és az új vezetőségnek is; mindenki pompásan érezte magát ezen a vasárnap délutánon.