Adventi koncert és gyerekfoglalkozás Boråsban

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
2016. november 26-án, szombaton a Boråsi Magyar Egyesület szervezésében mini adventi koncertet, ezt követően pedig a kisgyerekes családoknak énekes-zenés gyerekfoglalkozást tartottam. Az egyesület elnöke: Dézsy Ildikó. Szép számmal gyűltünk össze első advent vasárnapja előtti napon. Szinte kizárólag kisgyerekes szülők érkeztek, akik kíváncsiak voltak egy klasszikus zenei kis koncertre – ezt követően pedig közös éneklésre, dalok tanulására invitáltam a gyerekeket és szülőket egyaránt.
BoråsBoråsBoråsFerencz Orsolya ösztöndíjas

Ismét nagy volt az érdeklődés Boråsban. Mindig aktív közösséggel találkozom és külön öröm, hogy minden korosztállyal. Az adventi koncerten felcsendültek klasszikus dalok, köztük Puccini, Wolf Péter, Cesar Franc. Ezt követően, egy kis beszélgetés után jöhettek a híres mesefigurák: Vuk, Mici Mackó, Ákom Bákom – gyerekkorom dalai. A mai gyerekek örömmel énekeltek, táncoltak. Közösen énekeltünk Mikulás dalokat is, népdalokat.

Öröm, ha olyan helyen járhatok, ahol összetartó magyar közösség van. A boråsi magyar egyesület néhány éve alakult. Egész évben színes, tartalmas programokkal várja a magyar közösséget. A bálok és a szórakozás mellett helyet kapnak a kulturális, zenei koncertek, informatív előadások és gyerekprogramok. Újból egy sikeres, tartalmas, közösségi évet kívánok az új esztendőben!