42. Közgyűlés és elnökválasztás a Christchurchi Magyar Klubban

/ Kemény Zalán /
kemeny.zalan képe
A Július Új-Zélandon a hideg télközepet és az uborkaszezont jelenti. De nem a Magyar Klub számára! Július első hétvégéjén a szombati gyerektalálkozó után vasárnap is élt a Magyar Ház: míg a szomszédos Ausztráliában országos parlamenti választást tartottak, addig a 42. éves gyűlésen a Christchurchi Magyar Klub is tisztújítást tartott. A Klub először választott elnököt a második generációból, ahol a már Új-Zélandon született Csik Tibor vette át a stafétabotot.
Christchurchi Magyar Klub, éves gyűlési csoportképA régi elnök Tóth István és utóda Csik TiborKész a kiváló marhapörkölt, mindenki a fazék körülÚj pénztárosunk, Enikő és a körelnök Gizi néni

A tavaly érkezett Vicsai házaspár vállalta magára a kukta szerepet, remek marhapörkölt készítésével megágyazva a helyes döntéseknek. Amíg a Házat a frissen készülő pörkölt illata járta át, a viszontlátás, a megismerkedés és a billiárd öröme kötötte le az embereket, akik nagyrészt az idősebb, ’56-os generációt képviselték.

A taggyűlés kissé foghíjas volt, öt korábbi tag idősotthonokban él már, mások pedig el nem ítélhető módon az új-zélandi, éjszakai fagyokkal tarkított telet igazi magyarországi nyárra cserélik. Így is több mint húsz tag volt jelen, és megkezdődhetett a többórás gyűlés. A közösség sokszínű, már az alapítástól jelen vannak kiwi (új-zélandi), osztrák, német, görög-román, japán és lengyel származású klubtagok is, valamint a magyarok is különböző Kárpát-medencei országokból érkeztek.

 

Kohajdáék 60 éve érkeztek és találkoztak, 59 éve házasok.

A legfiatalabb részt vevő néhány gyermek volt, míg a korelnök Gizi néni, aki 96 évesen is lejár a Klubba, fiával. A gyűlés legfontosabb momentuma a jelenlegi elnökség lemondása és az új megválasztása volt. Az új elnök a korábbi pénztárnok, Csik Tibor lett, aki már kint született, így a következő generációt képviseli. Csik Tibor kiválóan beszél magyarul, két évet élt hazánkban: 1989-1990 pezsgő időszakában. Az elnökség fele szintén kicserélődött , a korábbi elnök, a kezdetektől a Klubban tevékeny Tóth István az alelnökséget vállalta magára. Felszólalóként én a miniszterelnökségi programok (Julianus Program, Mikes Kelemen Program, Petőfi Sándor Program, Kőrösi Csoma Sándor Program, Márton Áron év) céljait ismertettem, és az általam tervezett foglalkozásokat hirdettem.

Sok sikert és eredményes munkát kívánunk az elnökségnek és sok jó programot mindnyájunknak!