Tornádószerű hév az ottawai magyar előadásokon

Avagy a Kaláka és a Vadrózsák Néptáncegyüttes előadása

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
Kanada fővárosát és környékbeli falvait tornádó sújtotta szeptember 21-én, péntek este. A magyar közösség tagjai biztonságban voltak ez idő alatt, jelentős kár nem érte a közösséget. Pár napon belül visszarendeződött a város és a családok élete is. A természeti csapás azonban annál jobban befolyásolta a magyar rendezvények menetét.
odor_balint_nyitobeszede.jpggyertyafenyes_kalaka_koncert.jpgmit_rejt_az_ottawai_konyvtar.jpga_vadrozsak_noi_tagjai_0.jpg

Szombaton délelőtt a Magyar Házban a Kaláka Együttes különleges hangulatban tartotta meg koncertjét - gyertyafényes megvilágításban és akusztikus hangszerelésben. A magyar iskola ezen alkalomból rendhagyó napot tartott, tanítás helyett a gyermekkoncertet élvezhették a kisdiákok.

A tornádó után még több helyen napokig nem volt áram, emiatt a Magyar Ház szombat esti rendezvényét, a Vadrózsák Táncegyüttes előadását el kellett halasztani. Annál nagyobb várakozás és siker övezte előadásukat!

A Vadrózsák Néptáncegyüttes 1950 óta ápolja a magyar néptánc értékeit. Előadásuk ideje alatt Kárpát-medencei utazásban vettünk részt, ahol Keletről Nyugatra haladva ismerkedtünk meg különböző tájegységek néptáncaival, zenei kultúrájával. Az előadás különlegessége volt, hogy a néptáncosok számos érdekes tudást, többek között a népviseletek csínját-bínját interaktív módon osztották meg a közönséggel.