Tavaszi zsongás a hamiltoni kaptárban

Avagy tavaszi aktív programok Hamilton magyar közösségében

/ Tifán Sára /
tifan.sara képe
A tavasz első zümmögései, rügy fakadásai, erőteljes napsugarai igazán derűs hatást váltanak ki minden szorgos méhecskéből. Mindenki azért zsong, hogy a kaptár egy melegágy legyen, az otthon érzésének a megteremtése a cél, úgy fizikai külső környezetben, mint a zümmögő kis lelkekben egyaránt.
március 15gulyáspogácsatéli tábor

Havas, napsütéses, baráti nevetések, és élménydús programok sokaságában élvezhették a hamiltoni magyar cserkészek a Mátyás király udvarában szervezett téli táborukat. Dorchester cserkészparkjába hamar befészkelték magukat a cserkészek. Péntek este már egy kinti, hangulatos keretmese bevezetéssel találkozhattak Mátyás királlyal személyesen. A szombati nap célja az volt, hogy kiváló lovagokká próbálták csiszolni magukat az őrsök, a király udvari bolondjának biztatására. A bolond feladata volt, hogy a királyt jó kedvre derítse, de ő nem volt hajlandó ezt egyedül csinálni, így bevonta tervébe az egész tábor apraja-nagyját. Az esti lakománál Mátyás király csupa derű és jókedv helyébe, a nap során kis szorgos kezek által készült friss, és meleg kekszszalámival jutalmazta az udvar lassan formálódó lovagjait. Mindig a saját munkánk gyümölcse a legfinomabb, igaz? Ebben a jó ízben fogyasztotta mindenki a finom falatokat, az egész tábor alatt. A szombati aktív nap során gyűjtött akadálypálya élmények, és számos közös játékos tevékenység energiái estére gyűltek össze. Jó időben, jó helyben, mégpedig az esti tábortűzre. Az őrsök egy-egy Mátyás király mesével koronázták meg a tábor utolsó estélyét. Harmadik nap össze kellett szedni az udvar felszereléseit, egy rövid időre ölelkezős búcsút venni egymástól, majd az élmények párnáján kipihenni a tábor egészséges fáradalmait.

Sajtos pogácsa és gulyás illat áradozta be a márciusunk első napjait. Sok kis szorgos méhecske sürgött-forgott a Szent István plébánia közösségi termében és konyhájában. A rengeteg önkéntes munka az egész hétvégét bearanyozta, de teljes mértékben meglett az eredménye: sok kedves vásárlónak sikerült a vasárnapi ebédjét telíteni igazi magyaros ízekkel. A sikeres pogácsa, és gulyás projekt a hamiltoni magyar cserkészek nyári jubileumi táborának a támogatására lesz fordítva. Köszönjük ez úton is minden kedves vásárlónak a hozzájárulását!

A márciusunk fénypontja mi más lenne, mint ünnepélyesen megemlékezni a 1848-49’-es forradalom és szabadságharc hőseiről, történéseiről? Az akkori szívszorító, de ugyanakkor tiszteletre méltó pillanatokról 2024. március 10-én egy rendhagyó műsor keretén belül nyerhettünk mély visszapillantást. A teljes műsor keret történetét egy modern slam-verselés kísérte végig, amelyek közti időt számos színesebbnél színesebb műsorszám, és hamiltoni tehetség töltött ki. Abban az időben született, vagy abba az időbe vissza rándító szavalatok, tárogató dallamok, kiscserkészek huszári dobogása, nagy cserkészek dacos 12 pont kikiáltása, Bartók Béla népi katonadalának hegedűs két szólamú feldolgozása, híres költőnk Petőfi Sándor életrajza, a Rozmaring Néptáncegyüttes lázadó, forradalmi tánca, és néhány hiteles rövid videó anyag, a Székelyudvarhelyen zajló, minden évben tömeges tiszteletének, és ünneplésének betekintésével gazdagodhattak az hamiltoni ünnepségen részt vett vendégek. Hatalmas nagy szeretet, együttműködés, és szervezettség keretében fiataljaink, önkénteseink egy bámulatos, és emlékezetes március 15-ei ünnepséget hoztak létre. Hála a hamiltoni közösségért!