Tavaszi Magyar Ottalvós Tábor Champ Challenge-ben (Sorrento, Fl)

Csikósok, balatoni nyaralók és budapesti turisták a floridai magyar táborban

/ Papp Gábor /
papp.gabor képe
Hatodik alkalommal rendezte meg közösen a Daytonai Magyar Gyülekezet és a Mákvirágok Magyar Óvoda és Kisiskola a floridai Sorrento melletti Champ Challenge kempingben. Az idei esztendőben is közel harminc gyerek vett részt az ötnapos táborban, amelyre dr. Szili Katalin miniszterelnöki biztos is ellátogatott.
A balatoni régióról tartott előadást hallgatják a gyerekekNagyon népszerű lett a kézilabdaGyerekek záróműsorából egy jelenetKözös kép dr. Szili Katalin miniszterelnöki biztossal

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend Floridában a tavaszi magyar gyermektábor, amelyre több száz kilométerről is érkeztek gyerekek, hogy együtt tölthessenek öt vidám napot. Minden évben különböző témára épül a tábor, ezúttal a Magyarország tematikán belül hangsúlyos volt: Budapest, Balaton és az alföldi régió.

A táborban a különböző kézműves foglalkozások mellett hittan órán vettek részt a gyerekek, illetve minden nap valamelyik régióról hallgattak meg egy előadást. A témákhoz kapcsolódóan  a gyerekek sportos ügyességi vetélkedőkön is megmérettették a tudásukat. Az idei év újdonsága volt, hogy a gyerekek megismerkedhettek a kézilabda világával, amely rendkívül nagy népszerűségnek örvendett a legkisebbektől a legnagyobbakig. A magyar ételek ezúttal sem maradhattak el, a „balatoni” sajtos-tejfölös lángos, a „betyári” gulyásleves és a palacsinta vitték a prímet az összes közül.

A tábor végén a gyerekek egy zenés produkciót is előadtak a szülőknek, illetve dr. Szili Katalin miniszterelnöki biztos is megtisztelte jelenlétével a záróműsort, aki a tábor utolsó napján kötetlen konzultációt tartott a közép-floridai magyar szervezetek képviselőivel.

A tavaszi magyar tábor ismét nagy sikert aratott, a legtöbb gyermek már most szólt a szüleinek, hogy jövőre ismét szeretne jönni. A szervezők köszönik a segítők munkáját, akik nélkül ezúttal sem jöhetett volna létre ez a tábor.