Talpra Magyar Sport Kupa

A floridai magyarok legnagyobb sporteseménye

/ Rozs Eszter Nóra /
rozs.eszter.nora képe
Úgy kezdődött számunkra a Talpra Magyar Sport Kupa, hogy harminckét darab kenyeret vettünk fel péntek koradélután a portugál pékségből. Meglepő és kellemes meglepetés volt, hogy a boltos néni tudta, hogy kell mondani azt, hogy köszönöm magyarul. Az első nap további részében besegítettünk a konyhai előkészületekbe és a vacsora előkészítésébe, tálalásában.

A kupa témája ebben az évben az olimpia volt, tekintettel a jövő évi tokiói játékokra, így az este további részében a csapat összedugta a fejét és kitalálta a gyerekeknek és a játékos felnőtteknek szánt ötkarikás ügyességi próbatételeket. Ezeket a játékokat a vicces kedvű szervezők úgy találták ki, hogy egyformán kihívást jelentsenek a kicsiknek és a nagyoknak.

Szombaton a hajnali órákban ébredezett a tábor és a reggelit követően neki is álltunk az első ötkarikás vetélkedőnek, melynek tétje egy-egy szilikon karkötő volt. Az öt karkötő összegyűjtésével olimpiai tombolában lehetett részt venni értékes ajándékokért.

A hivatalos megnyitó ünnepséget követő első szervezett sport program a 400 méteres váltófutás után kezdődtek a kispályás foci mérkőzések, majd a röplabda játékok. A nap során még két alkalommal lehetett megmérkőzni a karkötőkért, majd este pókerparti várta az érdeklődőket.

Vasárnapra már csak az asztalitenisz mérkőzés volt hátra, valamint a két maradék ötkarikás vetélkedő. A gyorsan lezajló pingpong meccsek sorrendjét sorsolással döntötte el a vezetőség, és bár a versenyzők sokszor komoly kihívást jelentettek egymásnak, gyorsan kialakult a győztesek ranglistája.

Az első helyezett kihirdetése után a csapatot ezen a napon is ízletes magyar fogások várták az étkezőben, majd a gyermekek bemutatóját lehetett megtekinteni. Erről bővebben Kiss Katinka Daytona Beach-i ösztöndíjas írt a táborhoz kapcsolódó cikkében.

A programzárást az eredményhirdetés és a különböző díjak kiosztása, valamint a közös csapatfotó elkészítése jelentette. A jó hangulatú pillanatokat és a kihívásokat még biztosan sokáig emlegeti majd minden látogató és résztvevő.