Tábortűzi cserkész vacsora Edmontonban

/ Mészáros Attila /
meszaros.attila képe
Remek hangulatban telt az edmontoni 26. számú Prohászka Ottokár Cserkész Csapat által szervezett tábortűzi vacsora.
Cserkész tábortűzMűsorNyereményTábortűz

Az edmontoni 26. számú Prohászka Ottokár Cserkész Csapat izgatottan készült április utolsó hétvégéjén a jól megszokott tábortűzi vacsoraestjükre. Vezetőjük, Tóth-Vörös Patrícia cserkész segédtiszt és Ferenczi Anett, aki tavaly nyáron végezte el az őrsvezetői képzést már hónapokkal ezelőtt elkezdte a készülődést és az est tematikáját kitalálni, ami idén magyar szólások és közmondások voltak.

Cserkész csapatunkkal már hetek óta lázasan készültünk közmondásokkal és szólásokkal, mind a Sólyom őrs, a Süni őrs és a Farkas őrs is. A kiscserkészekkel átbeszéltük kedvenc közmondásaikat, értelmeztük és a leginkább nekik tetszőt fel is dolgoztuk rövid kis jelenetekben, amelyet a vacsora után adtunk elő. A csapat munkájában nagyon sokat segített Tulipán Mónika kiscserkész segédtiszt, Beothy László és Mészáros Attila edmontoni Kőrösi Csoma Program ösztöndíjas.

Már pénteken megkezdődtek a munkálatok az eseménynek helyet adó Magyar Házban, ahol a kiscserkészekkel és a szüleikkel nekiláttunk termet díszíteni, zöldséget pucolni és vágni a másnapi főzéshez. Még aznap este négy Fekete-erdő tortát állítottunk össze, ami hatalmas sikert aratott a vacsoránkon. Fantasztikus dolgokat láttunk az előkészületek alatt, mindenki ahol tudott, ott segített, büszkék lehetünk mindenkire. "A kiscserkész engedelmes és segítőkész".

A vacsora napján cserkészeink már nagyon várták cserkésztársaikat Calgaryból, akik megérkezve azonnal segítő kezet nyújtottak nekünk, hiszen közel 140 ember tisztelte meg jelenlétével az eseményünket. Mindenki sürgött-forgott a konyhában, tálaltak és elkezdődött a felszolgálás. A három fogásos vacsora lebonyolítását köszönjük szépen Kovács Annamáriának, aki a többi cserkész szülővel nagyon sokat tett az est sikeréért.

A vacsora után következtek a tábortűzi jelenetek. Edmonton és Calgary felváltva adta a nagyon szórakoztató szólásokból és közmondásokból összeállított jeleneteit. Egy biztos, szem nem maradt szárazon az előadások végére. Rengeteget énekeltünk, játszottunk és az est végeztével minden kedves résztvevő segített a cserkészeknek a rendrakásban és az elpakolásban. "A cserkész minden cserkészt (és cserkész barátot!) testvérének tekint."

Öröm volt együtt lenni ilyen sok igaz szívű és kedves magyar emberrel, akiknek fontos a magyar kultúra és nevelés értékeinek továbbadása, a segítőkészség, a példamutatás, az önzetlen és tiszta másokon segíteni akarás. Bízom benne, hogy az edmontoni és a calgary-i cserkész csapatok még nagyon hosszú évtizedeken keresztül fogják a Kanadában élő magyar gyermekeket nevelni és tanítani, hiszen "A cserkész híven teljesíti kötelességeit, amelyekkel Istennek, hazájának, embertársának és magyarságának tartozik."