Tábortűzi Est Calgaryban

/ Szabó Andrea /
szabo.andrea2022 képe
Évek óta hagyomány Calgaryban a 73. sz. Patrona Hungariae lcscs. és a 74. sz. Kapisztrán Szent János cscs. által megrendezett vacsorás este.
vendégek és vacsorázásjelenet 1.jelenet 2.tombolasorsolás

Erre az eseményre 2023. január 28-án került sor az Árpádházi Szent Erzsébet Plébánián, a cserkészek „otthonában”. Már decemberben elkezdődött az est szervezése a plakát készítéssel, és a program hirdetésével a magyar közösség körében.

Minden évben van egy fő téma, amely köré építik az est színpadi produkcióit. Ebben az évben az Aranybulla volt, ami a magyar Magna Carta 800 éves történelmét is emlékezni hivatott, illetve illik tudni, hogy az Aranybulla, az 1222-es kiadását követően évszázadokon át a magyar alkotmány meghatározó alaptörvénye volt, egészen 1848-ig. A témaválasztás után minden csapat kitalálta a saját őrsének a műsorát, és kezdetét vették a próbák. Minden csapat lázasan készült a nagy estre. A felnőttek pedig beosztva egymás között a feladatokat, takarították a termeket, készítették az asztali dekorációkat, ültetési rendet, csomagolták a felajánlott tombola tárgyakat, megvették a vacsorához szükséges nyersanyagokat, italokat, dalszövegeket az estet megelőző napokban.

A Tábortűzi Est délutánján elkészült a finom, ízletes kétfogásos vacsora és minden készen állt a vendégek fogadására. Rengeteg vendég érkezett, és teltház volt a rendezvényen. Először vacsora, utána tombolasorsolás, és a csapatok színpadi produkciójával zárult az est, melyek között közös éneklésre is volt lehetőség a közönséggel. Nagyon jó hangulatú, emlékezetes, szép estét tölthettünk együtt.