Szüreti mulatság a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanodában

/ Szivós Kata Dóra /
szivos.kata.dora képe
A Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda újult erővel kezdte meg 2023/2024-es tanévét. Az őszi készülődések, munkák közepette a manchesteri főkonzul is ellátogatott el a Tanodába.
Magyarország Manchester Főkonzulátus - Október 23-i megemlékezés és fogadásSzóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda - SzüretSzóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda – Szüreti táncház

A tanoda újult erővel kezdte meg nyolcadik tanévét szeptember végén. Nagy öröm volt számunkra, hogy október 14-én a manchesteri főkonzul, Dr. Riskó-Nagy László is tiszteletét tette tanodánk második alkalmán. Betekintést nyert a magyar iskola ének-zenés, anyanyelvi és néptánc foglalkozásaiba, majd eszmecserét folytatott a tanoda vezetőjével Szász Hildával és a diákok szüleivel. Szóba kerültek rendezvények, tervek és a tanoda mindennapja is.

Októberben nem csak a főkonzuli látogatás tette különlegessé a hangulatot, hanem a szüreti időszak is. Ugyanis, a harmadik iskolai napon a gyerekek és pedagógusok fergeteges szüreti mulatságot teremtettek és a tanoda udvarán szőlőt szüreteltek, majd tapostak, préseltek és végül el is fogyasztották a finom, édes mustot. A napot színesítették őszi témájú komplex kézművesfoglalkozások, anyanyelvióra és népijátékok is. A szüreti mulatság házi zakuszka és lekvár kóstolással zárult és egy nagy táncházzal, ahol a gyermekek és szüleik együtt ropták a sárközi cinegés motívumait.