Szorgalmasfalva lakóinak sikeres küldetése

/ Kovács Bence /
kovacs.bence képe
2020. február 15-én szervezte meg a stuttgarti 81. sz. Dobó István cserkészcsapat a farsangi foglalkozását. Az idei téma a különböző foglalkozások voltak, a cserkészek egy falu népét jelenítették meg.
Szorgalmasfalva lakóia rengeteg fánknemezelés

Szombaton már 11 órára érkeztünk mi, vezetők, hogy előkészítsük a foglalkozást. Szerencsére szép időnk volt, így egy kisebb túrával tudtuk összekötni az akadályversenyt. Bejártuk a közeli dombokat, kijelöltük az állomások helyét, véglegesítettük a történet ívét és berendeztük az altemplomot Szorgalmasfalvának. 14 óra körül megérkeztek a gyerekek – illetve természetesen jelen helyzetben a falu népe. Voltak rendőrök, orvosok, hentes, tanítónő, építész, festő, és még egy asztronauta is. Mindenki kitett magáért, remek jelmezek vonultak fel.

A kezdés sem szokványos volt – megtaláltuk ugyanis a polgármester levelét. Arról tájékoztatott bennünket, hogy a falu kincsét elrabolták, és meg kell próbálnunk visszaszerezni. Gyorsan vegyes csoportokra osztottuk a cserkészeket, akik rögvest elindultak a kalandra. Először egy darabjaira szaggatott térképet kellett összerakniuk, majd segítettek a konyhának csak tapintással és szaglással kitalálni, hogy milyen ételek és fűszerek vannak a raktáron. Továbbindulva a kertésszel találkoztak, akinél megvarrták az úthoz szükséges tarisznyájukat.

A térképpel és a tarisznyákkal felszerelkezve a kis csapatok elindulhattak fel a hegyre a kincset keresve. Útközben segítettek egy anyókának kiválasztani a szörpöt a festékes vízzel teli üvegek közül, elsősegélyt nyújtottak a sérült hentesnek, segítettek összegyűjteni a különleges leveleket a lovásznak, és végül a tanárnőnél megszerezték annak a térképnek egy darabját, ami megmutatja, hová rejtették a tolvajok a kincset. Végül mindhárom térképdarabot sikerült összegyűjteni, és így a falu népe megtalálta az elveszett ládát.

Nagy öröm járta át a falut, a küldetés sikerét hatalmas lakomával ünnepelték. Roskadoztak az asztalok a fánkok és egyéb finomságok alatt. Azoknak, akikbe már nem fért több sütemény, kézműves program is volt – nemezelhettek. Készültek virágok, labdák, asztaldíszek.

Köszönjük a vezetőknek az akadályverseny lebonyolítását, a szülőknek a sok finomságot, és Weimer Juditnak a lehetőséget a nemezelésre. Emlékezetes farsang volt, alig várjuk a jövő évet, hogy újra beöltözhessünk.