Színházi előadás Hannoverben

Egy vallomás története

/ Csöngedi Nikolett /
csongedi.nikolett képe
2017. november 18-án tekinthette meg a nagyérdemű Tasnádi-Sáhy Péter: F.E.-Vallomások című monodrámáját, Firtos Edit a nagyváradi színház művésznőjének előadásában.
Vallomások01Vallomások02Rendező_színésznőközönségtalálkozó

Az előadás megkezdése előtt bő fél órával érkeztek meg az első vendégek a hannoveri Waterlooplatz-nál lévő Evangelische-Reformierte templom aulájába. A már régóta várt előadásra közel harmincan jöttek el Hannoverből és környékéről, hogy részesei legyenek egy nagyon meghitt, bensőséges vallomásnak. És bizton mondhatjuk, hogy szem nem maradt szárazon… Sem a meghatódottságtól, sem pedig a kedves történetektől amelyeket együtt élhettünk át F.E.-vel, a színésznővel. Történetét gyermekségétől kezdve napjainkig követhettük. Sóhajtoztunk az első szerelem perzselésétől, és együtt töröltük könnyünket a csalódás után. Elgondolkodtató, megható és megindító volt valakinek – még ha csak egy elképzelt személy is  így betekinteni az életébe.

Az előadást követően közönségtalálkozóra volt lehetőség, ahol kérdéseket tehettük fel mind a színésznőnek mind pedig az író-rendezőnek. A közös vacsora elfogyasztása után az est további részét is kellemes hangulat jellemezte.

Az esemény a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében valósult meg.