Storyhouse megnyitó – Chester

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
A Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda nagyon megtisztelő felkérést kapott. Chester városközpontjában 2017. május 04-én ünnepélyes keretek között átadták az új kulturális központot, a Storyhouse épületét.
Chester1Storyhouse, Chester, Szóló Szőlő Chesteri Tanoda, táncStoryhouse, Chester, Szóló Szőlő Chesteri Tanoda, párosStoryhouse, Chester, Szóló Szőlő Chesteri Tanoda, össztánc

Itt lesz a városnak és a környékén lakóknak lehetősége színházba, moziba és könyvtárba menni. Persze kedvére kávézhat és teázhat is mindenki, sőt étterem is várja a vendégeket. A nagytermeken kívül található az épületben kisebb csoportoknak is foglalkoztató, valamint vannak beszélgetősarkok, kiállítótermek is.

Ennek a komplex kulturális központnak a megnyitóján táncolhatott és énekelhetett Tanodánk. Nagy kihívás volt a szervezés, hisz hétköznap nem könnyű megoldani, hogy a tanodások és szüleik összejöjjenek. Most azonban sokan gondolták úgy, hogy meg kell mutatnunk magunkat, s a magyar kultúrát.

Mivel programunkat nagyon rövid időbe kellett sűrítenünk, hisz más csoportok is bemutatkoztak, ezért a gyerekekkel kezdtünk egy rövid énekes-vonulós pár perccel, majd a szülők közül két pár mutatott be egy rövid koreográfiát. Ezután pedig jöhetett a közönség! Sokan elfogadták táncba hívásunkat, s egy mini táncházban próbálhatták ki a lépéseket.

Nagyon jól éreztük magunkat! Méltón képviseltük a magyar hagyományokat!