Rendhagyó gyermeknap az AMAPED szervezésében

/ Miklós Tünde /
miklos.tunde képe
November 15-e III. Szent Lipót ünnepe Ausztriában. Az osztrák őrgróf Ausztria, Bécs, Alsó-Ausztria és Szent Flóriánnal együtt Felső-Ausztria védőszentje. Ezen a napon az iskolások „szabadnapot” kaptak, így az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete egy rendhagyó gyermeknapot szervezett, hogy tartalmassá, emlékezetessé varázsolja ezt a keddet azoknak, akik ezt a programot választották.
Rendhagyó gyermeknap az AMAPED szervezésébenRendhagyó gyermeknap az AMAPED szervezésébenRendhagyó gyermeknap az AMAPED szervezésébenRendhagyó gyermeknap az AMAPED szervezésében

Már fél nyolctól társasjátékok, közösségi játékok várták az AMAPED-be érkezőket, majd kilenc órától Fodor Orsolya segítségével őszi és karácsonyi népdalokat tanulhattak és énekelhettek a gyermekek. Tíz órától – a tavaly nagy sikert aratott Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás tagjaival – a Mozogni jó! program következett, amely egy népzenés, szórakoztató testnevelés óra volt. Délelőtt 11-től ebédig Piszker Ágnes kézműves foglalkozásán similabdát és a közelgő ünnepekre készülve karácsonyfadíszeket készíthettek a jelenlévők. Az ebédre a Dobos Bistroban került sor, majd az AMAPED nagytermében az Aranyszőrű bárány - interaktív mese következett a Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás tolmácsolásában. A társulat előadója Mács Katalin óvoda- és néptánc-pedagógus a gyermekeket is bevonta az előadásba. Az eseményt egy rendhagyó mesefoglalkozás zárta.

„A programok sikeresek voltak, hiszen sikerült minden eltervezett foglalkozást megtartani, és úgy gondolom, hogy sok új élménnyel gazdagodtak a gyerekek” – mondta el Bagári Kinga, az AMAPED oktatási asszisztense a rendhagyó gyermeknap összegzéseként.

Az AMAPED következő programjai: november 19-20-án: „Bolhapiac”, melyet a Schwedenplatz 2/11 szám alatt rendeznek meg. A két napos vásárban biztosan lesznek könyvek, divatos ruhák és cipők, használati- és dísztárgyak. Ugyanezen a hétvégén – mindkét napon – adventi koszorú készítésére is lehetőség nyílik. A kellékek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők.