Őszi készülődés New Yorkban

/ Indri Dániel Janisz /
indri.daniel.janisz2024 képe
Több nagyobb rendezvényre készülnek a keleti parti magyar szervezetek.
Bál van az OperaházbanBál van az OperaházbanZenés est Cserháti Zsuzsáról és Szécsi PálrólDal Sogno Ensemble

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nemrég visszatérhettem a városba, amely, mint mondják sosem alszik. Éppen így van ez a helyi magyar szervezetekkel is, melyek a nyári pihenő után újult erővel vetették bele magukat az előttük álló őszi időszak programjainak szervezésébe.

Tettem mindezt én is, ugyanis a közeljövőben több fontosabb esemény is van a láthatáron. Egyrészt a Reconnect Hungary Birthright Program, a fogadó szervezetem, a Magyar Emberi Jogok Alapítvány égisze alatt működik, az éves szokásos adománygyűjtő vacsorájára készül november 23-án a Magyar Főkonzulátuson. Ennek szervezését meg is kezdtük, az est idén a „Bál van az Operaházban” fantázianévre hallgat, így természetesen lesz operaelőadás, illetve magyaros fogások is. 

A New York-i Magyar Ház 2024. november 9-én Donor Appreciation estet szervez azon támogatóinak, akik legalább 156 dollárnyi adománnyal járultak hozzá a Ház működéséhez. Az est során lesz színházi előadás, operett, illetve komolyzenei koncert is magyar zeneszerzők műveiből, de a vendégek megkóstolhatják a gulyáslevest, a hortobágyi palacsintát és a töltött káposztát is.

A Magyar Ház októberre emellett több programmal is készül. Október 5-én egy egyedülálló estet szervez Cserháti Zsuzsa és Szécsi Pál életútjáról történetekkel, dalokkal, melyeket Perjés János és Kutik Rezső interpretálnak. Október 8-án pedig a nyári sikerre való tekintettel újra színpadra áll a hölgyekből álló Dal Sogno Ensemble, Stefania de Kenessey vezetésével. Az est során felcsendül majd Kodály, Dohnányi és Mozart több zeneműve is, de az együttes további meglepetéseket is tartogat az érdeklődők számára.

Bízom benne, hogy sikeresen el tudjuk indítani ezt az évadot is és minél többen látogatnak el rendezvényeinkre.