Mikulás ünnepség Berlinben

A Brunszvik Teréz Egyesület Mikulás ünnepsége a magyar gyerekeknek

/ Hudáky Katinka Ágnes /
hudaky.katinka.agnes képe
2019. december 7-én ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás. Délután fél 4-től gyülekeztek az izgatott gyerekek és szüleik a Collegium Hungaricum Berlin épületében, ahol rövidesen csodával teli élményekben lehetett részük.
A Berlini Magyar Iskola diákjaiMegérkezettNagyszakállú MikulásBerlini Magyar Kórus

Az ünnepséget egy gyönyörű koncerttel nyitották meg a Berlini Magyar Iskola tehetséges diákjai. A lányok karácsonyi és Mikulás-dalokat játszottak furulyán, fuvolán, hegedűn és zongorán. A koncertet csingerálás követte Szalay Zsófival, ez egyesület korábbi KCSP ösztöndíjasával. A gyerekek boldogan táncoltak és énekeltek, egészen addig, mígnem a távolból meghallottuk a Mikulás szánjának csilingelését, és eljött az idő, hogy hangos énekléssel magunkhoz csalogassuk a Nagyszakállút, nehogy tovarepüljön a szánjával. A kitartó éneklés nem volt hiábavaló, hiszen hamarosan meg is érkezett a Mikulás két hatalmas zsákkal, melyek telistele voltak a berlini magyar gyerekeknek szánt ajándékaival.

A rendezvényen a barkácsolós kedvűek sem unatkoztak, hiszen a Berlini Magyar Iskola egyik tanítónőjének köszönhetően kézműveskedésre is volt lehetőség. Gyönyörű, csillag alakú karácsonyfadíszeket készítettek a gyerekek.

Az ünnepség méltó lezárásaként meghallgathattuk a Berlini Magyar Kórus csodálatos karácsonyi repertoárját.

Köszönjük szépen mindenkinek, akik velünk ünnepeltek, és a szülőknek a sok finomságot és segítséget, amivel még varázslatosabbá tették ezt a napot!