Megújult a helyi játszócsoport Aucklandben

/ Gusztos Enid /
gusztos.enid képe
Aucklandben megújítottuk a kicsiknek szóló játszócsoportot.

Aucklandban, Új-Zélandon a korábbi játszócsoport szervezői hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, hogy a privát játszócsoportunkat nyílt, mindenki számára elérhető gyermekkörré alakítják. Az első alkalom minden új résztvevő számára ingyenes volt, így lehetőség nyílt kipróbálni a csoportot kötelezettségek nélkül.

Két órás játékos foglalkozás felépítésének alapját magyar mondókázás, kézműves foglalkozások és sok játék adja. A játszócsoport célja, hogy néhány perc közös mondókázás után a gyerekek együtt játszhassanak, amíg a szülők kikapcsolódhatnak és beszélgethetnek egymással.

Az első foglalkozás során a következő mondókák kerültek megtanulásra:

1. Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet.

2. Így lovagolnak.

3. Borsót főztem.

Ezenkívül a játszócsoport szervezői készültek egy egy különleges, érzékelést fejlesztő sarokkal (DIY sensory walk/centre), ahol a gyerekek felfedezhették érzékszerveik határait és játékosan fejlődhettek. Ez nagyon sok kacagás kísérte. Volt sok játék, móka és nevetés, valamint lehetőség nyílt új barátságok kötésére, nem csak a gyereknek, hanem a szülőknek is. Teát és kávét is mi biztosítottak a szülőknek egy jó beszélgetés mellé.

A következő alkalom október közepén fog megrendezésre kerülni.